Vrcholem zimní sezony bylo pro čtrnáctileté žactvo bylo Zimní mistrovství ČR v Prostějově, kam se probojovala čtveřice chlapců z berounského oddílu. Svěřenci trenérky Simony Pokorné a Vladimíra Seemana odjeli v co nejlepší formě ukázat, že i s nimi se musí v celorepublikovém výběru počítat. Berounští se mezi 261 závodníky neztratili.

Tomáš Míka nenechal nic náhodě a hned v prvním závodní dopoledni si vybojoval stříbrnou medaili na 100 metrů polohový závod. Chuť si spravil také odpoledne, kdy přidal ke stříbru bronz na 200 metrů polohový závod. V neděli po úžasném souboji na 200 metrů prsa dohmátl na krásném druhém místě. Tím to, ale neskončilo, namotivovaný dokázal urvat bronz na trati 400 metrů polohový závod.

Dalším zúčastněným byl Tadeáš Neliba, který přes zdravotní handicap (bolest zad) šel do závodu vždy s chutí bojovat o medaile. Nejlépe však skončil sedmý na 400 metrů polohový závod, osmý na 200 metrů motýlek a 1500 metrů volný způsob, desátý na 400 metrů volný způsob a další umístění byla do dvacátého místa. Lukáš Uxa se umístil v první desítce hned dvakrát, a to v závodě na 100 a 200 metrů prsa. Čtvrtým členem byl Jakub Cihlář, který se sice do první desítky závodníků nedostal, ale podpořil první půlden své kamarády v závodě štafet na 4x50PZ, kde chlapci v napínavém závodě až do posledních chvil skončili nakonec na nepopulární čtvrtém místě. Aby té smůly nebylo málo, v odpoledním programu ve štafetě 4x 50VZ skončili opět na čtvrtém místě o pár setin za bronzovou medailí.

U Trojského zámku v Praze se 2. prosince odpoledne zřítila do Vltavy betonová lávka pro pěší. Podle informací záchranářů se při pádu zranili čtyři lidé. Snímek je ze 3. prosince.
Stav třetiny středočeských mostů volá po opravě

Do Trutnova se mezi plaveckou elitu tohoto ročníku nominovali i 4 berounští plavci, svěřenci Simony Pokorné. Kluci předvedli své nejlepší výkony a probojovali se na krásná umístění do top 15. Nejlépe si vedl Jakub Prošek, který získal 9. místo na 100Z a 10. místo na 200Z. Dále se zúčastnil Marek Kindl (11.100P, 11.200P), Jiří Sabo (11.200M, 12.100M) a Petr Pavlis.

Velmi dobře hájili barvy berounského oddílu i v Kopřivnici, kam odjeli 12tiletí žáci pod vedením trenérky Anety Pokorné. Z plaveckého oddílu TJ Lokomotiva Beroun se na vrcholnou soutěž dokázali probojovat dva velmi úspěšní závodníci - Štěpán Palata a Jan Valečka.

Oba závodníci startovali v šesti startech v průběhu dvou dnů, soboty a neděle. Každý startoval v poslední nejrychlejší rozplavbě, takže šance na umístění byly obrovské a díky tomu, že oba plavci jsou soutěživí a v dobré kondici, podali opravdu skvělé výkony. Konkurence byla obrovská, ale i tak se chlapcům povedlo si doplavat pro titul mistra České republiky. Celkově vyplavali osm medailí, a to dvě zlaté, dvě stříbrné a do sbírky čtyři bronzové. Udělali si i několik osobních rekordů, takže byla velká spokojenost.

Štěpán Palata získal na Mistrovství České Republiky pět medailí, pro které si hrdě došel na stupně vítězů. První Štěpánovou disciplínou bylo 100 metrů prsa, kde byl nasazený do poslední rozplavby s druhým nejlepším časem. V napínavém závodě s plavcem Martinem Faitem z Jiskry Domažlice soutěžil do posledních metrů. V cíli zafinišoval, a mohl se radovat ze zlaté medaile a titulu Mistr České Republiky na 100 metrů prsa. Další disciplínou v prvním půldni plaval 200 metrů motýlek, kde byl opravdu velký souboj o první tři umístění. Štěpán si dohmátl pro stříbro.

II. liga západ: Malibu Mladá Boleslav - FTZS Liberec.
Kladenská zkušenost slavila, Malibu zažilo zápas jako na houpačce

V sobotu odpoledne, kdy začal druhý půlden, Štěpán jako první disciplínu plaval 50 metrů volný způsob, bohužel o dohmat skončil i přesto na krásném čtvrtém místě. Další disciplínou si však spravil náladu, 200 metrů polohový závod si doplaval pro bronzovou medaili. Třetí půlden, který se konal v neděli, byl pro Štěpána úspěšným v závodě 100 metrů motýlek a 200 metrů prsa, si vyskočil na stupně vítězů pro bronzovou medaili.

Jan Valečka získal celou sadu medailí: zlato, stříbro a bronz. Honzův první závod byl velmi napjatý, plaval v poslední nejrychlejší rozplavbě se čtvrtým nejlepším časem. Ukázal, že soupeřů se nebojí, a zabodoval. Vyplaval si bronzovou medaili a po boku svého oddílového kolegy Štěpána si stoupnul na stupně vítězů. Druhým závodem bylo 100 metrů polohový závod, kde si Honza udělal malý osobní rekord a skončil na čtvrtém bramborovém místě.

Druhý půlden se Honzovi moc nezadařilo, proto si musel spravit náladu v neděli, a na 200 metrů znak s velkým odhodláním a touhou se postavit na stupně pro zlatou medaili, se mu to opravu podařilo a stal se mistrem České Republiky na 200 metrů znak. Posledním Honzovým závodem bylo 400 metrů polohový závod, který velmi krásně zaplaval a uzavřel tak tím nedělní dopoledne. Velký boj už od startu byl se závodníkem z Mladé Boleslavi do posledních metrů a Honza si dohmátl jako druhý pro stříbrnou příčku na stupních vítězů.

Plavci si udělali osobní rekordy a k tomu cenné kovy, tímto jím gratulujeme za vzornou reprezentaci TJ a města Berouna a přejeme mnoho úspěchů v nadcházející letní sezoně.

Zprávu z plaveckých mistrovství zaslala Simona Pokorná.

Dvě vítězství si připsal český hokejbalový tým na Slovensku.
Hrabár chce s českým týmem uspět