„Náš klub veslování měl velikou radost, když nám bylo nabídnuto, abychom se zúčastnili závodů, které před uvolněním byly vypsány jen pro pražské kluby. Z tohoto důvodu se první letošní veslařské regaty v Praze zúčastnila jen malá skupinka berounských veslařů pod trenérským vedením Karla Kouklíka, Michala Vabrouška a Hanky Pavláskové, ale pomáhala i Šárka Čechová a Bára Vabroušková. Nadšení ze závodů bylo po dlouhé době veliké, vždyť kdyby nebyla nucená pauza tak bychom v červnu měli ty nejdůležitější závody,“ uvedla trenérka Růžena Sehnoutková.

Na Vltavě se závodilo na dvojskifech a čtyřveslicích. Berounští veslaři bojovali v devíti závodech. „Sestavili jsme dvanáct posádek, které závodily v jedenácti jízdách. Slavili jsme tři vítězství, čtyři druhá místa, dvě třetí místa, jedno čtvrté a dvě pátá místa. Takže paráda,“ jásala Sehnoutková.

Radost z vítězství a zlatých medailí slavili poprvé starší žáci na dvojskifu Bartoloměj Krejčí a Oliver Molčanyi. Pro zlaté medaile si na dvojskifu starších žaček dojely Alexandra Laubová s Aničkou Pavláskovou. „Děvčata svedla velký boj s další naší posádkou tvořenou Markétou Forejtovou se Zuzanou Vabrouškovou, ty dojely na druhém místě. Všechny čtyři si potom sedly na čtyřku s kormidelníkem a pod kormidelnickým vedením Majdy Kindlové si suverénně vybojovaly zlaté medaile,“ řekla berounská trenérka.

Ilustrační foto
Jánská se konečně dočkala, Loděnice nasázely Čechii sedm banánů

Pro druhá místa si dojeli na dvojskifech dorostenců Martin Jordán s Markem Chlebounem, starší žáci Matěj Smejkal s Jaroslavem Čechem a párová čtyřveslice s kormidelníkem starších žáků ve složení Matěj Smejkal, Jára Čech, Bartoloměj Krejčí a Oliver Molčanyi s kormidelnicí Majdou Kindlovou. Na třetím místě dojeli na dvojskifu žen Magdaléna Kindlová s Terezou Lamprechtovou a dvojskif starších žaček Amálie Moravčíková s Marií Trnkovou. Čtvrté místo obsadil dvojskif dorostenců Maxmilián Marflák s Albertem Tůmou. Dorostenci závodili ještě na párové čtyřveslici bez kormidelníka a skončili na pátém místě.

„Mladší žačka Anička Čechová se jela podívat na svého bratra a tak ji trenéři domluvili společenství s dívčinou z pražských Bohemians. Děvčata se viděla poprvé, jely takzvaně z vejkopu a skončily na pátém místě. A obě holčiny měly radost, že si zazávodily,“ přidala perličku Růžena Sehnoutková, která dodala: „Jako vždy si náš tým skvěle pomáhal, fandil a tak si závody všichni užili a svými super výsledky, krásnými jízdami a souboji nám všem trenérům udělali velkou radost a dělali čest naší Lokomotivě Beroun a také městu Beroun. Takže velká gratulace a trénujeme dál. Těšíme se na posunutou sezonu, která vyvrcholí koncem září až do října, takže si moc přejeme, aby vydrželo počasí.“