Slovácká mezinárodní regata

Poslední prázdninový víkend se rozjelo 16 závodníků a naše vynikající kormidelnice do daleké Břeclavi na Slováckou mezinárodní regatu, na závod plný zatáček. V pátek jsme vyjeli za krásného počasí, ale tyto závody, které měly být za odměnu a pro radost, byly asi „zakleté“. Vše začalo již 17 kilometrů před Brnem, když nám „bouchlo“ kolo u vleku s loděmi.

Můžu vám říct, že zastavit na krajnici dálnice není žádná sranda. Za asistence dálniční policie měl Jarda hned plné ruce práce. Ale podařilo se to opravit a večer jsme dorazili do Břeclavi. Naše asistentky, Bára Nováková a Majda Kindlová, vzorně pomáhaly a tak ráno za velikého deště začaly závody.

A hned na dvojskifu starších žáků – Pazdera a Hamouz- jsme měli vítězství, ale bohužel rozhodčí kluky diskvalifikovala za špatné projetí dráhy v zatáčce, potom to už všem veslařům ze všech klubů promíjeli. Po jedenácté dopoledne přestalo pršet a všichni přítomní se mohli trochu usušit, ale jen chvíli.

Po třetí hodině odpoledne začala bouřka, která skončila před půlnocí – takže závody byly přerušeny a v neděli ráno byl fofr to vše dojet a stihnout celý závodní program. I přes nástrahy „osudu“ jsme dosáhli výborných výsledků. Jeli jsme v 15 disciplínách 22 jízd. Z toho naši vybojovali 7 zlatých medailí.

V sobotu i v neděli mladší žačky Markéta Forejtová se Zuzkou Vabrouškovou vyhrály dvojskif a obě si dojely pro zlato i ve svých jízdách na skifech. Dvojskif starších žáků vyhráli Štěpán Moravčík s Vojtou Radechovským, skif 14tiletých žaček vyhrála suveréně Zuzana Matějková. Ta strokovala i vítěznou párovou čtyřveslici starších žaček spolu s Lubou Forejtovou, Adélou Bartákovou a Ninou Laubovou pod kormidelnickým uměním Míši Dvořákové.

Ve své rozjížďce vyhrál skif juniorů Vojta Šabata a probojoval se do finále spolu s Honzou Bouškou kde obsadili druhé a třetí místo. Druhé místo jsme obsadili celkem 12x a jednou jsme byli třetí. O tato umístění se zasloužili David Pazdera, Simon Hejda, Martin Jordán, Tadeáš Hamouz a juniorka Tereza Lamprechtová. Na Břeclavsku jsme zanechali úspěšnou stopu a snad se tam někdy zase vrátíme zazávodit si v úzkých zatáčkách.

Polabský pohár

O dalším víkendu se uskutečnil v Brandýse nad Labem již tradiční Polabský Pohár, tentokrát bez předsedy brandýského veslařského klubu Ondřeje Synka, který startuje na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu – kde bojuje i náš odchovanec Jan Cincibuch – takže jsme všichni drželi palce!

Do Brandýsa odjelo mladší a starší žactvo spolu s 2 juniory a jednou juniorkou. Takže do celkového souboje klubů jsme byli oproti ostatním klubům – celkem jich bylo 20 – velmi silně oslabeni, protože nám chyběla dorostenecká a seniorská kategorie. I tak jsme v celkovém hodnocení skončili na 9. místě a v soutěži „Pohár čtyřek“ jsme skončili na šestém místě.

Nejvíce úspěšné byly mladší žačky – vyhrály suverénně párovou čtyřku ve složení Markéta Forejtová, Alexandra Laubová, Anička Pavlásková a Zuzka Vabroušková, pod vedením na kormidle Míši Dvořákové. Dvojskif M. Forejtová a Z. Vabroušková si dojel pro zlato a stříbro vybojoval dvojskif A. Laubová s A. Pavláskovou.

Markéta Forejtová a Alexandra Laubová si dojeli pro zlatou medaili na skifech 12tiletých žaček a Zuzka Vabroušková a Anička Pavlásková skončily na druhých místech. Na skifu 11tiletých žaček skončila druhá Amálka Moravčíková a třetí dojela Žofie Radechovská.

Mladší žáci také přidali velký počet bodů do celkového počtu – zlato na skifu žáků 12 let vybojoval Matěj Smejkal a Jára Čech dojel na druhém místě. Spolu na dvojskifu dojeli také druzí, ve skifu 11tiletých žáků dojel na bronzové příčce Ondřej Procházka. A párová čtyřka s naší kormidelnicí Míšou ve složení Matěj Smejkal, Jaroslav Čech, Bartoloměj Krejčí a Matouš Heroudek projela cílem na skvělém druhém místě.

Starší žačky přidaly zlato na čtyřce s kormidelníkem – Míša Dvořáková – ve složení Zuzka Matějková, Luba Forejtová, Adéla Bartáková a Nina Laubová. Zuzka Matějková přidala zlato ve skifu 14tiletých žaček a Luba Forejtová stříbro. Pro stříbro si dojela na skifu 13tiletých žaček Adélka Bartáková, druhé dojely na dvojskifu Z. Matějková spolu s L. Forejtovou a třetí N. Laubová s A. Bartákovou. A tyto čtyři dívky vybojovaly třetí místo na párové čtyřveslici s kormidelnicí M. Dvořákovou. Naše kormidelnice měla velký fofr.

Další vítěznou jízdu pod jejím vedením zvládli starší žáci na párové čtyřce ve složení David Pazdera, Martin Jordán, Simon Hejda a Štěpán Moravčík. V jízdě čtyřky s kormidelníkem – opět s Míšou – ve stejném složení nahradil na „háčku“ místo Štěpána Vojta Radechovský, a dojeli na skvělém druhém místě.

Na skifech 13tiletých žáků vybojovali stříbro ve svých jízdách Štěpán Moravčík a Filip Hobza a třetí dojeli Max Marflák a Vojta Radechovský. Tereza Lamprechtová v kategorii juniorek vyhrála ve společenství s Litoměřicemi a Louny párovou čtyřku a na dvojskifu s litoměřickou kolegyní dojely na druhém místě, druhá skončila i na skifu juniorek. Na třetím místě ve skifu juniorů dojel Michal Štorek.  Do bodování klubů se zapojili ještě Vojta Šabata, Radka Mruškovičová a Anička Goldmannová. Všichni tito se zasloužili o výborný výsledek.

Zúčastnili jsme se 22 disciplín a 39 jízd. Z toho jsme vybojovali 9 zlatých, 15 stříbrných a 7 bronzových umístění. Třikrát jsme vybojovali čtvrté místo, 4x páté a 1 šesté. Takže super! A nejen to! Všichni ostatní trenéři nám závidí jaká jste skvělá parta a jak máme úžasné asistentky Báru Novákovou a Markétu Krompolcovou, kterým pomáhala i naše kormidelnice Míša Dvořáková.

Takže moc díky za vaše výkony a za to jací jste báječní.

Ilustrační foto.
Beroun získal v plavecké soutěži měst třetí příčku