Na tento vrchol letní sezony kde byla elita českého plavání např. Barbora Seemanová (která zde splnila limit A na OH 2020), S. Kubová, J. Micka a další se podařilo kvalifikovat hned šesti plavcům Lokomotivy Beroun, kterou reprezentovali mladší dorostenci – Tomáš Míka, Tadeáš Neliba, starší dorostenec – David Ludvík a v seniorské kategorii Tomáš Ludvík.

Tito svěřenci trenérů Simony Pokorné, Vladimíra Seemana a Petry Škábové posbírali celkem šest cenných kovů. Tomáš Míka vybojoval v nádherném souboji o zlatou medaili na 100m kraul, kde bohužel o "dohmat" za plzeňským plavcem, který měl čas 0:53,46 získal stříbrnou medaili časem 0:53,65 a dvě bronzové medaile na 50m kraul a 200m prsa.

Ovšem v seniorské kategorii (kategorie open) přišel v sobotu 22. 6. historický moment nejen pro berounské plavání, ale i v celorepublikovém měřítku, o který se postarali Tomáš a David Ludvíkovi, když si v závodě na 200 m znak doplaval Tomáš pro Mistrovský titul a David (stále ještě dorostenec) obsadil bronzovou příčku a na jednom pódiu, v kategorii dospělých, bylo možné prvně v historii MČR spatřit bratrskou dvojici. Tomáš na závěr ještě přidal stříbrnou medaili na 100m znak.

Ostatní kteří se do Top10 nedostali, měli radost alespoň s osobních rekordů. David Ludvík a Tadeáš Neliba se nyní budou připravovat na událost roku - Mistrovství Evropy juniorů v dálkovém plavání, které se uskuteční první srpnový víkend v Račicích.