Pokud ještě Taneční centrum R.A.K. neznáte, dovolte nám ho představit. Panuje tady rodinná atmosféra, radost z pohybu, silné zážitky, cenné zkušenosti a mnohdy i celoživotní přátelství či láska – to vše našim tanečníkům nabízí již 29 let. Taneční centrum vzniklo v roce 1992 v Berouně a od té doby se ze dvou zakládajících členů v malé tělocvičně rozrostlo na více než 1400 tanečníků a další čtyři školy v různých městech. K Berounu se v roce 2005 přidalo Kladno, 2010 Slaný a nakonec roku 2015 nejmladší škola v Příbrami.

Čemu se v R.A.K. cvičitelé i děti věnují? Vybrat si můžete ze široké škály tanečních stylů: show dance, disco dance, street dance, break dance, balet, jazz dance a kromě tanečních hodin zde vedou i lekce akrobacie a gymnastiky.

Reprezentace ČR, která bude startovat na MS v Brně.
FOTO: Čtyři zástupci Kladna na MS florbalistů! Ve středu startují v Brně

Jak takový rok v Tanečním centru R.A.K. vypadá? Vše začíná zápisem, který se letos bude konat 1. - 3. 9. 2021 v každé z poboček školy. Jelikož se klub pravidelně účastní mnoha soutěží včetně mistrovství světa, většinu roku tam věnují pilování techniky a přípravě choreografie. Každá skupina po medaili touží a když při vyhlášení výsledků slyší právě své jméno, je to pocit k nezaplacení.

Celý rok ale není jen o soutěžích. R.A.K. pořádá také vlastní akce, jako například různé víkendové workshopy s trenéry z jiných tanečních škol, street dance battly, besídky, soustředění na stavbu choreografií nebo příměstské tábory, ale nejoblíbenější je rozhodně letní soustředění. Každý rok je to týden plný tance a nových zkušeností, skvělých lektorů, her a zábavy. Výjimečný je i tím, že právě zde si může každý tanečník vyzkoušet jakýkoli nový styl, který ho zajímá.

Protože vědí, jak těžké je vrátit se k pravidelnému a intenzivnímu pohybu po dlouhé době, po celý lockdown svým členům chystali zdarma online hodiny. Možnost virtuálních tréninků tu vidí jako velkou výhodu, ale rozhodně se nedají srovnat se setkáním na sále. Proto s velkou radostí na konci května oznámili, že konečně znovu otevírají. Měsíc červen byl plný energie a chuti tančit.

V září pro tanečníky v R.A.K. otevřou již 30. taneční sezónu. Těší se na všechny známé i nové tváře a věří, že příští sezóna bude plná radosti z tance a že si všichni užijí předem připravený program.

Viktorie Kobásková