„Naše berounská výprava nesměla chybět a ve složení David Ludvík, Tomáš Míka, Štěpán Palata, Jan Valečka, Jakub Prošek, Petr Pavlis, Jiří Sabo, Marek Kindl, Jakub Cihlář, Tadeáš Neliba, Lukáš Uxa a Dominik Plhal získala v celkovém součtu dvaadvacet medailí a čtyři poháry,“ popisovala členka Lokomotivy Bára Kilingerová.

Hodně se dařilo Davidu Ludvíkovi. „Každou svojí disciplínou přispěl do sbírky, který získal zlato na šesti tratích. Stříbrnou vybojoval navíc na dalších dvou distancích,“ uvedla Kilingerová.

Ilustrační foto
Kraj chce založit spolek pro podporu turistiky

Krásná umístění získal i Tomáš Míka, přestože byl hodnocený s o rok staršími plavci, tak zvítězil na 200 metrů polohově. Dále dvě druhá místa a jeden bronz.

Skvěle zaplaval také Štěpán Palata, který tak jako Tomáš byl hodnocený s o rok staršími závodníky. Zlata získal hned dvě a bronzy také dva. Výborná třetí místa vyplavali také Jan Valečka na 400 metrů polohový závod a Jakub Prošek na 100 metrů znak.

Hlavním závodem Západočeského poháru byla disciplína 200 metrů polohový zývod. „Ta se plavala na postup v dopoledních rozplavbách a na odpoledních finále, kam se dostalo hned šest berounských plavců. V kategorii starších žáků získal vynikající druhé místo Štěpán Palata a třetí doplaval Jakub Prošek. V kategorii mladších dorostenců proběhl velmi vyrovnaný a krásný závod, ve kterém nakonec zvítězil David Ludvík a na třetím místě doplaval Tomáš Míka. Dalšími účastníky finále byli Jan Valečka a Lukáš Uxa,“ popsala úspěchy na hlavní disciplíně Kilingerová.

Ilustrační foto.
Po orlickém dramatu Cábelíci vyzvou v úterý Litoměřicko