Proč ne? Rodák z Leedsu je zřejmě největším cyklistickým talentem současnosti. Na jeho přesunu z dějiště jednoho závodu do druhého je však pozoruhodná jedna skutečnost.

Část cesty - a ne nepodstatnou - totiž svérázný Pidcock absolvoval v pondělí na kole. Jednalo se téměř o 200 kilometrů. Odmítl odpočinek a cestu autem. Místo toho jezdec týmu Ineos Grenadiers šest hodin šlapal.

Trénink sporého chlapíka měřícího jen 170 centimetrů začal za Ambergem, po překročení hraničního přechodu Lísková-Waldmünchen a pořízení fotky na památku, pokračoval severovýchodním směrem. Profesionální silničář se vyhnul Plzni a jízdu zakončil poblíž středočeských Cerhovic.

Bořek Dočkal.
KVÍZ: Dočkal se loučí s kariérou. Co o ní víte?

Přesun na silničním speciálu Pinarello Dogma F zvládl průměrnou rychlostí 32,7 km/h. Při převýšení 2141 metrů spálil 5000 kalorií. Pro letošního mistra světa v cyklokrosu nejsou takové přesuny nic nového. Už loni mezi stejnými zastávkami SP ujel mezi Prahou a Novým Městem 140 km.

Tehdy se všestrannému cyklistovi, který bez problémů střídá silnici s terénními disciplínami, nezvyklý trénink náramně vyplatil. Ve Vysočina Aréně totiž ve světovém poháru mezi bikery poprvé triumfoval.

Co myslíte, bude se letos situace opakovat?

Povést se mu to může. Je to docela pravděpodobné. Pak se ale Pidcock zase vrátí na k silničním závodům. V létě ho pak čeká na debut na Tour de France.

Tichý protest. Martin Vlach s reprezentačními kolegyněmi Veronikou Novotnou (vlevo) a Karolínou Křenkovou pózují v tričkách s nápisem „Keep riding and change the rules“
Protest pětibojařů? Předseda federace mi na pódiu nepodal ruku, řekl Vlach