V sobotu se hrálo v hale Děkanka na Kavčích horách. Opět v divácké atmosféře hodné play-off. Hosté od Litavky šli do vedení v polovině první třetiny po ose Sluka – Kodl. V závěru třetiny však o vedení přišli po trefě domácího fantoma Pudicha.

Ve druhé části padl jediný gól, jímž se Traverza ujala vedení. Také se začalo přiostřovat, ve 36. minutě si šli odpočinout domácí Chlumský a králodvorský Veselý shodně na dvě minuty za nedovolené vrážení.

Zkraje třetího dějství zvýšil Pudich, vzápětí se ale Lucernu podařilo během pouhé půlminuty vyrovnat. Těsně po konci Petrmichlova trestu za sekání vrátil domácím vedení Noha, pak Pudich ještě zvýšil a dovršil hattrick.

Na konci zápasu se T.B.C. pokusil o zvrat při hře bez gólmana, ale neúspěšně. Naopak, další tři trefy domácích daly skóre nelichotivou podobu. Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášeni domácí Jan Pudich a Tomáš Vlček za T.B.C.

FAT PIPE Traverza Mukařov – T.B.C. Lucern Králův Dvůr 8:3

Branky (asistence) T.B.C.: 10. Matěj Kodl (Marek Sluka), 45. Tomáš Vlček (Jakub Votava), 45. Karel Horký (Matěj Kodl). Třetiny: 1:1, 1:0, 6:2.

Radost florbalistů Králova Dvora Patrika Svobody a Martina Kohouta.
Florbalové čtvrtfinále je zatím nerozhodné

V neděli, tentokrát  v čakovické hale, Králodvorští bojovali o prodloužení série a její vrácení na domácí půdu. Do dvougólového vedení šla Traverza, ale po trefách Chaloupky a Kodla, které opět dělila pouhá půlminuta, o náskok přišla. Do šatny nakonec přesto šla s těsným náskokem. Za zmínku stojí šarvátka kapitána T.B.C. Horkého s domácím Heřmanským. Sudí poslali oba vychladnout na dvě minuty za hrubost.

Totéž se přihodilo na konci druhé třetiny Chaloupkovi za T.B.C. a Ottovi. Ještě předtím ale padaly branky – stejně jako v první části dvě do domácí klece a tři do té králodvorské. Po přestávce snížil Vlček na nejtěsnější rozdíl, pak ale opět zaúřadoval Pudich. Závěr zápasu byl podobný tomu sobotnímu – hra vabank bez gólmana a inkasované góly do prázdné branky. Hvězdami utkání byli domácí Jan Pudich (4+1) a králodvorský Jan Olšiak (2+2).

Sezona tak pro A tým Králova Dvora končí.

FAT PIPE Traverza Mukařov – T.B.C. Lucern Králův Dvůr 9:6

Branky (asistence) T.B.C.: 8. Martin Chaloupka (Karel Horký), 9. Matěj Kodl (Jan Olšiak), 30. Jan Olšiak (Matěj Kurell), 37. Matěj Kodl (Jan Olšiak), 42. Tomáš Vlček (Jan Petrmichl), 60. Jan Olšiak (Jáchym Syrovátko). Třetiny: 3:2, 3:2, 3:2.

Petr Šikola

Ilustrační foto.
Bike maraton se po pauze znovu vrátí do Berouna