Tentokrát je los poslal na víkendové bitvy do Nového Boru. Zdejší halu využívá jako své domácí prostředí pořadatelský tým z Děčína. V prvním kole poháru se totiž hrají skupiny. Drakům se měli postavit týmy SK 2012 Plzeň, TJ Jisrka Domažlice, FBC Unhošť a již zmínění 1. FBC DDM Děčín.
Plzenští florbalisté se na poslední chvíli z poháru odhlásili a zbylé týmy si tak rovnou připsaly kontumační výhry 5:0.

Tým mužů Red Dragons Hořovice nezažívá snadné období. Odchod několika hráčů a zdravotní komplikace členů základní sestavy donutily vedení klubu ke zrušení družstva B pro nadcházející ročník. Do Nového Boru vyjeli Draci v nově poskládané sestavě. Na levé křídlo prvního útoku se musel postavit jinak brankář Matěj Pužman, v sestavě si odbyl úspěšnou premiéru mezi dospělími benjamínek Ondřej Rácz, v prvním utkání proti Unhošti měli Red Dragons k dispozici jen devět hráčů do pole.

Přesto Hořovice předvedli jeden ze svých nejlepších výkonů. V prvním utkání nedali Unhošti šanci. Po nepřesvědčivé první třetině převzali Draci otěže zápasu a po přestávce začali navyšovat náskok až ke konečnému skóre 14:2. Následně odehráli vyrovnaný zápas s domacími. Favority utkání byl Děčín hrající o jedbu úroveň vyšší soutěž, přesto se domácí nechali zaskočit úvodní aktivitou Draků, která vyústila v rychlé vedení 2:0. Hořovice předvedly dobrý výkon, přesto se dostaly do útlumu a Děčín trpělivou hrou přebral otěže zápasu a otočil skóre až na 2:4. Červení se však oklepali a po snížení na 3:4 dokázali ze závěrečného náporu vytěžit přesilovou hru, ve které byl 6 vteřin před koncem utkání nařízen volný úder na branku Děčína. K rozehrávce se postavil nejproduktivnější hráč týmu na turnaji Martin Huttr, který našel volného Rácze, jehož rána poslala Hořovice do druhého kola.
Draci se totiž mohli radovat z uloupeného bodu a i kdyby v posledním zápase s Domažlicemi padli, postoupili by jako jeden ze tří nejlepších týmů na třetím místě.

Před posledním utkáním, které bylo na programu v neděli, o situaci v ostatních skupinách ještě Draci nevěděli a k jistotě postupu z druhé místa potřebovali alespoň bod. Hořovice se opět favorita z Domažlic nezalekly. V zápase se dokonce dostaly do vedení 4:1. Když ale Domažlice přepnuly na vyšší obrátky, Draci nedokázali vzdorovat a dovolili soupeři srovnat na konečných 4:4. Přesto se Hořovice radovaly z úspěchu v podobě postupu do další fáze poháru.

Draci tak v sobotu 5. Září budou hostit FB Hurrican Karlovy Vary v králodvorské sportovní hale. Pro západočechy to není neznámé prostředí, vždyť zde hrají své soutěžní zápasy v Národní lize TBC Králův Dvůr, a Karlovy Vary jsou jejich tradičním soupeřem.

"Kluci potěšili bojovností a kolektivním výkonem. Velkým příslibem je forma a předvedená hra osmnáctiletého Ondry Rácze i výkony hráčů, kteří nedostávali v minulých sezónách v prvním týmu Hořovic tolik prostoru. Stále je samozřejmě co zlepšovat, ale mužstvo oslabeno o pět zdravotně indisponovaných hráčů základní sestavy dokázalo, že má bojovného ducha. Doufáme, že nás v sobotu přijdou fanoušci podpořit a že proti týmu z úplně jiné úrovně se dokážeme vytáhnout," uvedl vedoucí mužstva Vojtěch Plecitý.