Z berounských závodníků dosáhli pěkných výsledků v nabité konkurenci Jozef Mužík (Ironstars) 17. místem (celkově 43. místo) a Lukáš Beránek (Lokomotiva) 21. místem (celkově 69.), oba v kategorii 30 - 39 let. 


Nejlepšího výsledku ale dosáhl zkušený František Bulava, který vybojoval titul mistra ČR v kategorii 50 - 59 let (celkově 21.) 

Ilustrační foto.
Berounsko od jara ušetří na jízdném
Ilustrační foto
Medu je málo, včelaři zvyšují jeho cenu

„Plavání se odehrávalo v parádní čisté vodě nádrže Matylda, bez neoprenu, v pětadvacet stupňů teplé vodě. Z vody jsem vybíhal na 26. místě. Na kole zpočátku zapršelo, ale pak se jelo na relativně suchém podkladu parádně. Bohužel se mi nepovedlo s nikým jet společně. Slabší závodnici mi nestačili a na pár lepších, kteří mě předjeli, jsem prostě neměl. Viděl jsem dost závodníků, kteří na ostrých kamenech měli defekt a tak jsem se snažil v technických sjezdech příliš neriskovat, ale tam kde to šlo, jsem šlapal nadoraz. Pětadvacátý čas kola byl více než slušný. Pravidelně jsem občerstvoval gely a ionťákem a do depa jsem přijel relativně s „dobrýma nohama“ a vysloveně se těšil na běh. Od začátku jsem to pořádně „rozbalil“ a 17. časem běhu jsem se dostal na konečné celkové 21. místo z 84 mužů na startu," popsal závod Bulava.


Závodník Lokomotivy Beroun měl důvod k radosti. "Považuji to ve svých jednapadesáti letech za vynikající výsledek. Navíc je to pro mě již desátý titul MČR v terénním triatlonu nebo duatlonu! Letos to byl nejhezčí závod, jaký jsem jel. Zejména cyklistická trať byla plná náročných výjezdů, sjezdů, technických pasáží a singltreků mezi stromy. Poděkování patří Tomáši Langhamerovi a jeho partě za skvělý závod, který by klidně mohl být světovým pohárem," vysekl poklonu Bulava.

Berounský Cembrit bude hrát své zápasy ve třetí třídě opět v příjemném nedělním dopoledním čase.
Třetí třída bude mít kvalitu
V místě bývalé odbočky z Plzeňské do Havlíčkovy ulice vznikne po zhruba dvouměsíčních stavebních úpravách celistvý chodník. V rámci jeho výstavby se ten stávající vybourá a zrekonstruuje.
Řidiče čekají v Havlíčkově ulici velké změny


Čerstvý mistr republiky nebude zahálet ani o víkendu. "V nejbližší době mě čeká triatlon v Hradci Králové (30. 7. ) a pak již zahájím finální přípravu na vrchol sezony, světový pohár v polském Krakově (13.8.)," prozradil svůj program František Bulava.