V úvodním utkání mistrovství světa v inline hokeji česká reprezentace porazila Mexiko vysoko 9:1. Na výsledku tohoto zápasu se nemalou měrou podíleli i Berouňané. Do listiny střelců se zapsali hned čtyři. Po gólu vstřelili Balázs, Tvrzník M., Besser a Šinágl. Posledně dva jmenovaní si navíc připsali po dvou asistencích, Balázs přidal ke svému gólu jednu asistenci. Do zápasu zasáhl také brankář Altrichter, který naskočil na závěrečných patnáct minut, ve kterých neinkasoval. I druhé utkání se české reprezentaci povedlo, když porazila Kanadu 6:2. V tomto střetnutí se berounští hráči mezi střelce nezapsali. Češi byli úspěšní i v závěrečném zápase skupiny B, když porazili Španělsko 6:2. Branky a nahrávky ČR: 9. Vozdecký (Šinágl), 16. Rachůnek (Klesla), 24. Čech (Klesla), 27. Besser (Čech), 31. Zavrtálek (Klesla), 32. Sakrajda (Zacha).

Čeští reprezentanti pak deklasovali ve čtvrtfinále Koreu 16:2 a bez větších problémů si zajistili postup do semifinále, v kterém se utkají s Kanadou.

Branky: 9., 18. a 21. Čech, 4. a 8. Vozdecký, 19. a 33. Novák, 33. a 37. Sakrajda, 1. Zacha, 2. Toman, 4. Balázs, 14. Zavrtálek, 19. Šinágl, 21. Klesla, 40. Besser.

Semifinálovým hrdinou se stal český útočník Martin Vozdecký, který vsítil do sítě Kanady čtyři branky. Stejně úspěšný byl Kanaďan Hammond, který vyzkoušel jak brankáře Štůralu, tak Altrichtera. Po velkém dramatu se z postupu do finále radovali Češi, kteří své odvěké soky porazili těsně 8:7. Branky: 18., 22., 26. a 40. Vozdecký, 6. a 24. Toman, 29. Besser, 36. Sakrajda - 6., 14., 14. a 30. Hammond, 22. Boudreault, 33. Larocque, 40. Leduchowski.

Ve finále se proti českým hráčům postavili Švýcaři, kteří zdolali Italy. Svěřenci trenéra Jiřího Suhrady se dostali do vedení v šesté minutě, kdy se v přesilové hře prosadil Karel Rachůnek. Švýcaři poté dokázali také v početní výhodě vyrovnat, ale české mužstvo si následně vypracovalo dvoubrankový náskok. Ten soupeř sice ještě v prvním poločase snížil, ale v druhé dvacetiminutovce se prosadili už jen Jan Besser a David Balázs, takže český tým se poprvé ve třináctém ročníku této soutěže mohl radovat z prvenství po výhře 5:2.

Branky: 6. Rachůnek, 16. Čech, 17. Tvrzník, 27. Besser, 33. Balázs - 11. Rothen, 20. Schwarzenbach.

Nemalou měrou se o mistrovský titul zasloužili i hráči z Berouna.