„Máme poslední dílek do naší skládačky. Jde o rozehrávače se zkušenostmi z Evropy z kvalitních lig jako je belgická a Jadranská liga. Očekáváme, že do naší hry přinese tyto zkušenosti a na rozehrávce bude klidnou silou,“ řekl sportovní ředitel Nymburka Ladislav Sokolovský.

Gibbs absolvoval střední školu v Seton Hallu, kde patřil mezi stovku největších talentů v celých státech a dokonce se dostal do národního týmu USA pro americký šampionát U16 v Argentině, kde v roce 2009 pomohl ke zlatým medailím. Na univerzitu nastoupil v Texasu, ale po prvním ročníku se kvůli rodině vrátil do Seton Hallu, kde se stal spoluhráčem českého reprezentanta Patrika Audy a hlavní oporou týmu, když v juniorské sezoně měl průměr 16,3 bodů na zápas.

Američan Demetre Rivers je novou posilou Nymburka
Nymburk získal hvězdu maďarské ligy Riverse. Vysoký Američan rád kreslí

Po promoci a dosažení titulu ze sociálních věd se rozhodl na poslední ročník univerzitní kariéry znovu přestoupil a to do Connecticutu do týmu UConn Huskies, se kterým postoupil na závěrečný turnaj NCAA, ale skončil ve druhém kole. Univerzitní kariéru zakončil magisterským titulem z psychologie. Následně v létě 2016 nebyl vybrán v draftu pro NBA, ale zahrál si Letní ligu v dresu Washingtonu Wizards. Když si nevybojoval větší šanci v NBA, zamířil do Evropy.

Prvním angažmá byl maďarský celek Egis Körmend, kterému mimo jiné pomohl do osmifinále FIBA Europe Cupu, což je nejlepší mezinárodní výsledek v historii maďarského celku. Poté zkoušel štěstí v Nižním Novgorodu, ale příliš šancí nedostal a vrátil se do Maďarska. Tentokráte oblékl dres Kaposváru, kde měl průměr přes 20 bodů na zápas.

Následnou sezonu začal v Řecku v dresu Kolossos na Rhodosu, ale na jaře zamířil do Francie, kde se snažil Nantes pomoci k postupu do nejvyšší soutěže. V roce 2019 podepsal s Interem Bratislava, ale po vypadnutí z kvalifikace o Ligu mistrů byla spolupráce ukončena a Gibbs zamířil v lednu 2020 do Slovinska, kde pomohl Koperu Primorska vyhrát Slovinský pohár.

Od loňského prosince pak působil v Antwerpách, kde byl hlavní hvězdou týmu. S průměrem 16,5 bodů na zápas byl čtvrtým nejlepším střelcem celé belgické ligy. V asistencích byl sedmý (4,5 asistence na zápas).

Basketbalisty Nymburka pro novou sezonu posílí Gorjok Gak
Nymburk poprvé posílil Australan. Jeho strýc okusil nejslavnější ligu světa

Vedle hráčské kariéry se Gibbs angažuje i jako trenér. Zejména v letním čase se věnuje mladým sportovcům a předává jim svoje zkušenosti na vlastních kempech a klinikách.

Nymburk tak jde do sezony se čtyřmi cizinci. V kádru zůstává Jerrick Harding, novými tvářemi jsou kromě Gibbse také Gorjok Gak a Demetre Rivers. Z českých hráčů je novým hráčem František Váňa.

(Tisková zpráva)