Kelti do těžkého utkání s favoritem soutěže, SHC Opava, nastoupili s devíti hráči v poli a s brankářem Laškem v zádech. Cílem bylo udržet co nejdéle domácí bez vstřelené branky a pokusit se o malý zázrak.

Opavští vstoupili do zápasu aktivně a Kelty v prvních minutách zavřeli v jejich obranné třetině. Z velkých šancí se sice žádná neujala, ale Lašek přesto dvakrát kapituloval. První branka padla po střele Stanička z modré čáry, kdy měl brankář hostí zakrytý výhled. Druhý gól byl z kategorie laciných, kdy se nenápadná střela ze středního pásma nápadně vyhnula Laškově lapačce a svoji cestu zakončila v síti. Kelti se osmělovali postupně, soustředili se, navzdory dvěma inkasovaným gólům především na zkonsolidovanou obranu, přes kterou měli domácí problémy projít. Několikrát zahřmělo i před Grufíkem, pokusy Keltů ale neměly potřebnou přesnost.

A tak se skóre měnilo až po výměně stran. Kelti několikrát za sebou faulovali, Opava se na dlouhé minuty usídlila v útočném pásmu, a při dvojnásobné početní výhodě střílel přesně Přibyla. Když jej v polovině utkání napodobil dorážkou Satek, skóre bylo už 4:0 pro domácí. Kelti přesto nesložili zbraně a snažili se svojí trpělivou hrou držet střelce domácích na uzdě. Opět měli několik možností ke skórování, neuspěl však ani bývalý kanonýr Gotthard při samostatném nájezdu.

Na třetím místě v kategorii C2 na jednu míli skončili Ondra Rašek a Ondra Kondrčík.
Velká cena Sparty ukončila závodní sezonu rychlostních kanoistů

Třetí dějství bylo po stránce vstřelených branek nejvyrovnanější. Opava i Kelti měli několik slibných šancí ke změně skóre, ujala se ale jediná rána. Přibyla završil hattrick a pečetil dvě minuty před koncem na finálních 5:0. Kelti v utkání nepodali rozhodně špatný výkon. Devítka statečných zápas odběhala a bojovala do poslední minuty, domácí byli ale v průběhu utkání lepším týmem. Kdyby se však v průběhu zápasu ujal některý z pokusů Keltů, mohlo mít utkání dramatičtější náboj.

Pro nedělní dopolední duel měli Kelti totožný cíl jako v sobotu. A zápas měl velice podobný průběh. Karviná v první třetině zatlačila dvě pětky Keltů do obranného pásma, a pouštěla je na svoji polovinu jen ojediněle. Svatyni hájil tentokrát mladík Knotek, recept na něj ale našli domácí hráči až v 11. minutě, kdy se z rohu vytočil Pacas a mířil přesně k tyči. Karviná do konce první dvanáctiminutovky zvýšila. Skulinu v Knotkových betonech našel Pilch. Kelti se osmělovali v první periodě opravdu ojediněle a trenér Davídek hráčům vyčítal přílišnou pasivitu.

Změna stran Kelty zastihla v lepším rozpoložení. Dokonce dostali dvě možnosti přesilové hry. Kombinace hráčů ale vázla a brankáře Smolku prověřovali hosté pouze střelami z uctivé vzdálenosti. A hráči v modrých dresech navíc zbytečně inkasovali, když po jedné z chyb ve středním pásmu se do úniku dostal Pacas a prostřelil Knotka. To byla ale na dlouhou dobu jediná střela, která za brankovou čáru prošla.

Zápas Kelti neměli ještě ztracený, sil ale významně ubývalo všem hráčům v modrých dresech a ve třetí části navíc musel odstoupit bijec Bartolen s blíže nespecifikovaným zraněním ve spodní části těla. Závěrečná sedmiminutovka přinesla stejný počet branek jako dosavadní zápas. Nejprve dosáhl hattricku domácí Pacas, kterému Kelti nechali až příliš volného prostoru na modré čáře. Kelti konec nezabalili a snažili se vsítit čestný úspěch. Což se nakonec zadařilo Tymrovy, kterého vyzval ke skórování Hrabar. Poslední minuta ale přinesla ještě dvě zbytečné branky v Knotkově síti, kdy se ke gólům lacino dostali Pala a Vašek a výlet do Karviné tím Keltům ještě více zhořkl.

FRANTIŠEK HAKL (vlevo) vyjel s reprezentací malého fotbalu na další velkou akci - mistrovství světa v Tunisku.
V Benátkách drží reprezentantům palce

Výsledky uplynulého víkendu:

1.liga mužů – 4. a 5. kolo
SHC Opava vs. SK Kelti 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
HbK Karviná vs. SK Kelti 6:1 (2:0, 1:0, 3:1)
Extraliga mladšího dorostu – 5. kolo
HBC Tygři Mladá Boleslav vs. SK Kelti 6:2 (2:1, 2:0, 2:1)
Přebor mladších žáků – 3. kolo
HBC ALPIQ Kladno vs. SK Kelti 06 9:2 (3:0, 3:2, 3:0)
OHbL Kladno – 3. kolo
HBC Kamenné Žehrovice vs. SK Kelti „B“4:1 (2:1, 1:0, 1:0)

Utkání hraná v Berouně o víkendu 7. - 8. 10. 2017:

1.liga mužů – 6. a 7. kolo
SK Kelti vs. TJ Tatran Třemošná, 7.10.2017, 16:00, Beroun
SK Kelti vs. HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice, 8.10.2017, 15:00, Beroun
Extraliga mladšího dorostu – 6. a 18. kolo
SK Kelti vs. Elba DDM Ústí nad Labem, 07.10.2017, 10:00 a 13:00, Beroun
Přebor mladších žáků – 4. kolo
SK Kelti 05 vs. SK Rebel Praha, 8.10.2017, 10:00, Beroun

Ilustrační foto
Mladší žáci Berouna vyhráli na Spartě, ostatním celkům se dařilo střílet



Hokejbalové zpravodajství připravil Roman Novák.