Od roku 2010, kdy se Mladá Boleslav Tour konala poprvé, najdete zázemí oblíbené cyklistické akce stále na stejném místě, v prostorném a bezpečném přírodním areálu se symbolickým názvem Krásná louka. Je tu opravdu krásně, zvlášť uprostřed jara. Najdete tu úhledně vystavěné stanové městečko se všemi užitečnými službami pro závodníky, hobíky i další návštěvníky, včetně prezence, cateringu, jídelny, sprch, mycích boxů pro kola, úschovnou kol a technickým servisem kol, ale třeba také pojízdnou prádelnu nebo kavárnu. Centrem odpoledního vyhlašování vítězů a slosování tomboly je velké pódium s moderátorem, po celý den funguje skvěle vybavené zázemí pro děti s nabitým celodenním doprovodným programem.

‚‚Celý sportovně cyklistický den Kola pro život nejen v Mladé Boleslavi je určen široké veřejnosti tak, aby si všichni přišli na své. Proto u nás najdou zábavu jak natěšení závodníci, tak i ti nejmenší, pro které jako již tradičně pořádáme ‚závody‘ na odrážedlech, což je vždy skvělá podívaná‘‘, říká s úsměvem Tomáš Pravenec, ředitel komunikace z řad organizátorů společnosti Petr Čech Sport.

V pravé poledne z centra akce odstartuje kratší závodní trasa C na 31 km a pohodová nezávodní vyjížďka trasy D – Family jízda na 20 km. Celou akci uvede již v pátek 10. 5. celodenní sportovní program pro děti s Cyklokroužky i večerní cyklistický závod pro děti s rozsvícenými čelovkami a následné opékání vuřtů.

Ilustrační foto.
Běsnění na hřišti i mimo něj. Fotbal v Újezdu skončil předčasně a neslavně

JEDINÉ STOUPÁNÍ NA ZŘÍCENINU ZVÍŘETICE

Krása všech zdejších tras spočívá v pravém opaku horských tratí s velikým převýšením. Tady se sjedou všichni milovníci rychlých, technicky nenáročných povrchů. Jedinou bikerskou „třešinkou“ na trati, kde se jezdci, a to pouze ti na hlavní trase B (54 km, 784 m převýšení), více zapotí, je stoupání na zříceninu Zvířetice. Odměnou jim za to bude průjezd hradním příkopem a pohled na monumentální ruiny hradu.

Navíc májový termín, kdy příroda ukazuje svoji neuvěřitelnou sílu, je dalším přitažlivým faktorem, který každý rok přiláká na startovní čáru závodu možná opět tisíce velkých a malých příznivců horských kol. Vždyť loňská rekordní účast se zastavila na celkovém čísle 2172 startujících!

‚‚Všechny trasy v Mladé Boleslavi skutečně patří k těm rychlejším, což dodává závodu ještě větší atraktivitu. Od našich účastníků a fanoušků máme vždy výtečné ohlasy, protože díky mírnému profilu a charakteristice tras se jedná o jeden z nejoblíbenějších podniků seriálu Kolo pro život,‘‘ říká jeden z hlavních pořadatelů a stavitel trati Sváťa Fořt z organizačního týmu.

Jeden z nejstylovějších startů v celém seriálu KPŽ zažijí účastníci hlavní trasy B na 54 km. Peloton vyrazí z centra od Muzea ŠKODA AUTO a městem ho protáhne nablýskaný škodovácký vůz. Po průjezdu městem rozjetý dav ještě zavítá na Krásnou louku, kde ho čeká pořádný fanouškovský kotel a teprve potom následuje ostrý start do terénu.

Fotbalový brankář Marek Štěch
Gólman Marek Štěch: Stramaccioni ve Spartě? Říkal jsem si, že to bude průšvih

NOVINKY PRO DĚTI

Na oslavu 10. narozenin MTB akce pro všechny kategorie cyklistů zvou pořadatelé ze sdružení Spinning MB, organizátoři z Petr Čech Sport, titulární partner závodu a hlavní partner celé série KPŽ – společnost ŠKODA AUTO, Středočeský kraj a město Mladá Boleslav. Josef Hladík, který stojí v čele pořadatelského týmu od prvního ročníku, má v těchto dnech napilno: „Všechny trasy jsou totožné s těmi loňskými, to ale neznamená, že nebudou novinky. Ve spolupráci s Cyklokroužky jsme letos přichystali v pátek před závodem skvělý sportovní den, jehož součástí bude i výuka a trénink na dopravním hřišti. Páteční bezplatný program startuje v 10:00 a zváni jsou všichni předškoláci a školou povinní. Poslední dva roky jsme pro cyklistický potěr přichystali také večerní závod a oheň s kytarou. Věříme, že nám bude počasí přát a akce se vydaří i do třetice. Moc se na děcka s rodiči těšíme.“

Kdo se do Boleslavi chystá, pořadatelé mu radí, aby se přihlásil na trasu, která mu nejvíc vyhovuje. Vyjet můžete na Family trasu kromě horského kola i na kole trekovém, elektrokole, s přívěsným kočárkem, na handbiku, sami, s partou kamarádů nebo s rodinou. E-biky mohou nově vyrazit také na trasu B, ovšem pouze nesoutěžně.

Více informací o závodě včetně propozic a mapek tras najdete na www.kolopro.cz

Trenér Plzně Pavel Vrba
Viktoria má díky šťastné výhře boj o titul ve svých rukou