Příkladem může být například Roman Adamecký, který v dubnu vybojoval v kategorii do 90 kilogramů postup na mistrovství České republiky. „Byl jsem z toho nadšený, protože v minulých letech mi republika utekla vždy o pár bodíků,“ uvedl Adamecký, který se věnuje kulturistice čtrnáct let. „Dostat se na mistrovství republiky, to je sen každého účastníka, ať už to tam skončí jakkoliv,“ podotkl Adamecký.

Jenže ani tentokrát nebylo berounskému kulturistovi dopřáno změřit síly s českou elitou. „Nemohl jsem se mistrovství republiky ze zdravotních důvodů zúčastnit. Čeká mě operace. Až se dám dohromady, budu pokračovat,“ slibuje berounský kulturista, který věří, že se na mistrovství republiky v budoucnu znovu probojuje. „Dokud to člověk fyzicky zvládne, je kulturistika věkově neomezená,“ podotkl Adamecký, který doplnil, že v berounském klubu se kulturistice věnuje i osmdesátiletý pan Vojáček. „Kolikrát uzvedne více, než šestnáctiletí kluci,“ dodal Roman Adamecký.

Dle slov berounského kulturisty na vrcholných soutěžích panuje mezi závodníky přátelská atmosféra. „Dělá se to pro radost, ne pro peníze. Není tam žádná rivalita,“ podotkl Adamecký. „Je to o tom, jak kdo zaujme rozhodčího. Nejde o vteřiny ani o metry. Není to tedy žádný boj, žádná zákeřnost,“ uvedl Adamecký, který dodal, že vždy rozhodují detaily.

Jak Roman Adamecký podotkl, je závodní kulturistika finančně hodně náročný sport. I z tohoto důvodu si velice cení svého úspěchu. „Když řeknu sponzorům, že jsem se probojoval na mistrovství republiky, tak to má větší váhu, než umístění na pohárových soutěžích,“ uvedl berounský kulturista, který by touto cestou chtěl poděkovat svým sponzorům za podporu, stejně jako TJ Lokomotiva Beroun za vytvoření dobrého tréninkového prostředí.