A v čem je tedy Louštínská čtyřhodinovka tak neobvyklá?

„Jednak svým konceptem a také tím, že se snažím mít závod co nejvíce bezodpadový. Účastníci mají slevu na startovném za hrneček, který si donesou na nápoje. Snažíme se v průběhu akce vyprodukovat co nejméně odpadků,“ přiblížila Markétas tím, že když už nějaké vzniknou, tak je třídí.

Také v minulém roce v místě konání závodu uspořádala jarní úklidovou akci, na níž k jejímu velkému potěšení přišlo i mnoho lidí, kteří se závodu zúčastnili, ať už jako běžci, nebo byli zapojeni v organizačním týmu.

„Na letošní ročník se mi navíc podařilo získat sponzora, který s bezodpadovou myšlenkou krásně souzní,“ prozradila. Díky němu se mohou výherci těšit na skvělé zero-waste (Život bez odpadů) vychytávky.

A teď k pravidlům. Tým se skládá ze dvou členů, kteří se střídají na pětikilometrovém okruhu po dobu čtyř hodin. Vítězí družstvo, které naběhá v časovém limitu nejvíc kol. Vyhlášené kategorie jsou MIX (muž a žena), MM (dva muži), ŽŽ (dvě ženy).

Na papíře to zní jednoduše, viďte? Nezbývá tedy než se přihlásit a vyzkoušet si to na vlastní kůži. Pořadatelé ještě mají pět volných míst a akce je otevřená nejen běžcům, ale i rychlým chodcům.

Více informací naleznete na facebooku https://www.facebook.com/events/297882724239191/ nebo na e-mailu marketa.hrncalova@gmail. com.

Na závodníky se těší pořadatelé již 15. června v 10.00 hodin na Sládkově Kříži u Lužné (nádraží ČD).