Vraťme se ještě k roku 2017. Jaká byla rozlučka v oddíle s tímto úspěšným rokem?
S předešlým rokem jsme se rozloučili přátelským posezením v prostorách sport baru, kde jsme měli připravené drobné občerstvení a mohli jsme si zahrát bowling. Myslím, že jsme se tam všichni shodli, že minulý rok byl úspěšný, ale i přesto se pokusíme jít do nové sezony s ještě větší vervou než do té předchozí.

Které závody v loňském roce vás nejvíce obohatily?
Nejvíce určitě mistrovství Evropy, kde jsem poprvé startoval mezi dospělými na mezinárodní úrovni. 

V posledním rozhovoru pro Deník jste tvrdil, že sezona začne hned 3. ledna. Jaké byly první dva měsíce? Týkaly se jen přípravy?
Ano, sezona začala přesně, jak jsem avizoval. V trénincích jsme spíše naplavávali kilometry. Našel se ale i čas pro pár závodů. Byl jsem například v Ženevě nebo jsme měli první kola mistrovství České republiky družstev.

Kromě tréninku jste absolvoval několik společenských akcí. Začněme vyhlášením nejlepších sportovců Berounska. Byl jste rád, že se na pódium dostal i váš bratr David a jak si toho ceníte?
Rozhodně jsem byl rád a ceníme si toho, že jsme se oba umístili takhle vysoko i přes obrovskou konkurenci skvělých sportovců v okresu Beroun.

Hokejbal ilustrační foto
Kelti potrápili lídra první ligy, s Tygry si pohráli

Uspěl jste také v anketě plaveckého svazu. Kolikátý jste skončil mezi juniory?
Je to tak. V celoroční soutěži Českého poháru jsem se umístil na třetím místě a k tomu jsem ještě přidal druhé místo v kategorii nejlepší junior roku 2017.

A ještě další vyhlášení. Tentokrát nejlepších krajských sportovců. Byl jste v Nymburce přítomen osobně?
V Nymburce jsem osobně nebyl. Omluvil jsem se právě z tréninkových důvodů, protože by to byla již čtvrtá akce, která by mi zasahovala do tréninkového plánu a ještě k tomu by mi zasáhla do školy, kam momentálně z důvodů častých soustředění také moc nechodím. 

Další akcí, zcela nedávnou, byl maturitní ples. Jaký byl a z čeho budete maturovat?
Z našeho maturitního plesu jsem nadšený, všechna náplň se povedla a užili jsme si to. Státně budu maturovat z češtiny a matematiky, školně pak ze zeměpisu a také matematiky.

Kam se chystáte po maturitě?
Na vysokou školu do Prahy, kde bych chtěl i trénovat. Zatím nejsem zcela rozhodnutý na jakou přesně vysokou školu půjdu, ale vím, že půjdu na obor, který se zabývá ekonomikou.

Přijde se změnou školy i změna klubového dresu?
Nepřijde. Chtěl bych sice trénovat v Praze, oddíl však měnit nebudu, protože bych tam měl trénovat za Beroun pod Vysokoškolským centrem, ve kterém jsem už třetím rokem členem.

Na kterou plaveckou akci se letos těšíte nejvíc?
Nejvíce se těším na závody v Pardubicích, které budou hned po mém maturitním týdnu a zároveň budou kvalifikací na mistrovství Evropy na dlouhém bazénu. Doufám, že zvládnu maturitu i kvalifikaci.

Kde vás diváci uvidí v bazénu v nejbližší době?
Nejbližší závody mě čekají teď o víkendu v Miláně, poté až první kolo Českého poháru v Ostravě. Závěrem bych chtěl poděkovat trenérům, rodině, škole, kde mi vycházejí velmi vstříc a také Vysokoškolskému centru za podporu při mých sportovních aktivitách.

Ilustrační foto
Podzemský věří ve výhru
Na pražském turnaji překvapivě triumfovalo Hořovicko.
Hořovicko vyráží na jih Čech