Extraligové finále proběhlo o velikonočním víkendu ve Frýdku-Místku. Z prvního místa do něj vstupoval tým Lysé nad Labem, který měl po překvapivém vítězství nad favorizovaným Novým Borem titul ve vlastních rukou. Hráči Lysé pokračovali ve výborných výkonech a po výhrách v devátém a desátém kole si první místo zajistili už před závěrečným dějstvím. Nejlepším hráčem týmu i celé soutěže se stal Jevgenij Najer, který získal celkem 9,5 bodu z 11 partií.

„Po deseti letech snažení se nám konečně povedlo získat titul v extralize. Jsme moc rádi, že jsme si titul uhráli sami a Nový Bor porazili. Moc nás mrzí, že na posledním trojkole chyběl kapitán našeho družstva Vlastimil Jansa, který z důvodu nemoci sledoval partie online,“ komentoval velký úspěch Petr Saeckl z Lysé nad Labem.

Nový Bor se musel spokojit až se třetím místem. V desátém kole podlehl Pardubicím, když Sergej Movsesjan porazil indického velmistra Vidita a Martin Petr bodoval proti Tadeáši Kriebelovi. V posledním jedenáctém kole pak Nový Bor remizoval 4:4 s Turnovem a to pomohlo Pardubicím k posunu na druhé místo.

Šachisté lysé nad Labem vyhráli senzačně mistrovství republikyZdroj: archiv

Sergej Motygin v sedle Dylana na trati v Hořovicích.
Hořovický parkur ovládl po třech letech Rus Motygin
 Michaela Kubíčková (vlevo) a Michala Kvapilová v kladenském autosalonu. Probojují se do Tokia?
S kladenským auťákem myslí beachvolejbalistky na Tokio
Finále Kába cupu 2018
Kába cup hlásí připraveno. Vítěz se znovu podívá za hranice