Český tenis zažívá velkou radost, když měl v posledním žebříčku dvě světové jedničky – Karolínu Plíškovou ve dvouhře a Lucii Šafářovou ve čtyřhře.


Jak se ale na tento vrchol dostat? Je to úsilí a dřina, hodiny strávené na kurtech. Už odmala a třeba i v malém městě, jakou jsou Hořovice. Na dotazy Deníku odpovídal šéftrenér Spartaku Hořovice Michal Koukol.

Kolik máte v současné době družstev ve Spartaku? 
Momentálně se skládá TJ Spartak Hořovice z dvou družstev dospělých, dorostu, staršího žactva a minitenistů.

Jste součástí akademie, kde se objevuje jméno Rosol. Jedná se o našeho daviscupového reprezentanta?
Zde se jedná o pouhou shodu jmen. Jiří Rosol je jedním z nejlepších tenisových trenérů v České republice, který je garantem nejvyšší trenérské tenisové licence. Případnou spolupráci s Lukášem bychom však uvítali (smích).

V areálu dochází k výstavbě nových kabin. Jak moc se těšíte, až budou hotové?
To pro nás byla jistě nejočekávanější událost letošní sezony. Schválení výstavby nových kabin a celková rekonstrukce areálu dopadly pozitivně, díky městu Hořovice se můžeme s nadcházející tenisovou sezonou těšit na krásné a moderní zázemí. Věříme, že i tato změna povede k většímu zájmu o tenis nejen v Hořovicích, ale i v širokém okolí. 

Ilustrační foto
Překonají hýskovští kanonýři Sňozíka?

Na září máte naplánovány nábory do vašeho tenisového oddílu.
Ty budou ve dnech 14. a 21. září, vždy od šestnácti hodin. Děti si budou moci vyzkoušet ukázkový trénink a rodiče objevit nové vlohy svých ratolestí. Více informací o náborech a o naší tenisové akademii naleznou zájemci v náborovém letáku nebo na webových stránkách akademie.

Kolik máte trenérů?
Spartak Hořovice momentálně čítá tři kvalifikované trenéry. Jednou je Soňa Paleta, bývalá ligová hráčka, která působila i v Německu.


Kdy se hrají mistrovské zápasy družstev mládeže?
Turnaje probíhají vždy v období května a června. V každé sezoně se jedná o sedm až osm zápasů na každou kategorii. 

Nasbírali jste nějaké úspěchy?
V letošní sezoně jsme jako klub zaznamenali mnoho úspěchů. V první řadě je nutné vyzdvihnout postup družstva starších žáků do vyšší krajské soutěže. Velká pochvala patří také těm nejmenším. Minitenisté obsadili třetí místo v tabulce, čímž jim těsně unikl postup do krajského čtvrtfinále.

Ilustrační foto.
Berounský toxi tým obvinil tři dealery drog

Takže panuje spokojenost.
Tuto sezonu hodnotím jako výjimečně vydařenou a věřím, že všem dodala odvahu a chuť být v té nadcházející ještě úspěšnější.

Chystáte nějaký turnaj pro jakoukoli kategorii?
S novým zázemím se nabízí příležitost pořádat turnaje i na půdě Hořovic. Byli bychom rádi, kdyby se nám v příští sezoně podařilo uspořádat turnaj pro každou z kategorií našich družstev.