Aeroklub Hořovice pořádá již několik let finále Českého poháru, které je vyvrcholením šesti soutěží, jenž probíhají po celé České republice. „Tuto soutěž si oblíbili nejen závodníci, ale i rozhodčí , a to nás vedlo k tomu, že jsme se přihlásili do konkurzu na uspořádání mistrovství České republiky v parašutismu. Z konkurzu jsme vyšli vítězně a mistrovství pořádáme," říká za Aeroklub Hořovice Luděk Dopirák s tím, že otevřeného mistrovství republiky se mohou zúčastnit profesionálové, amatéři i účastníci ze zahraničí. Účastníky neomezuje ani věk. Soutěže se zúčastní i obyvatelka Tlustice Daniela Macichová, která je zařazená
v reprezentačním družstvu žen ČR.

Několikadenní otevřené mistrovství ČR v parašutismu pořádá aeroklub Hořovice a je přístupné veřejnosti. Pořadatelé rádi přivítají všechny, kteří se přijdou podívat. Soutěžní seskoky se konají od čtvrtka do soboty od ranních do večerních hodin. Na neděli jsou naplánované náhradní termíny.

Parašutistický sport je závislý na počasí. „Seskoky ovlivňuje déšť, výška oblačnosti a rychlost větru. Protože v letních měsících bývá ale počasí příznivější, pořádáme tuto akci právě koncem července. Snad nám tedy bude počasí příznivě nakloněno," věří Luděk Dopirák. Hořovický aeroklub kromě zmíněných soutěží pořádá i výcvik nových adeptů parašutismu a tandemové seskoky.