Ti odstartovali od mostu nad řekou Litavkou v centru obce a cestou na Plešivec, konkrétně na Čertovu kazatelnu, kde byl cíl závodu, museli překonávat převýšení 370 metrů. „Počasí závodníkům přálo. Proti předchozím dvěma rokům, kdy teploty přesahovaly 35stupňů Celsia, bylo tentokrát „jen“ asi 27 stupňů,“ konstatoval ředitel závodu Miroslav Biško.

Na start, který je zařazen do Českého poháru v běhu do vrchu, Brdského poháru a současně je i Přeborem Středočeského kraje, se postavil i aktuálně nejlepší český maratonec Petr Pechek. Ten si letos v Praze doběhl už pro svůj pátý republikový titul a v Lochovicích potvrdil největší hvězdy potvrdil, když trať zdolal nejrychleji ze všech běžců.

Ilustrační foto.
Ve Zdicích budou modernizovat místní rozhlas

„Závodilo se v jedenácti kategoriích podle věku. Velice kvalitní výkony podali i veteráni. Některé časy byly obdivuhodné,“ připomněl Miroslav Biško s tím, že závod už přerostl rámec kraje. „Do Lochovic se sjíždějí běžci z celé České republiky, stoupá ale i počet závodníků z nejbližšího okolí,“ dodal ředitel běžecké akce.

Organizátoři nezapomněli ani na děti, které změřily síly v rámci Fabiánova běhu v závodech podél řeky Litavky.

Kdo doběhl první?

  • muži – Petr Pechek, KERTEAM, čas 23:37
  • ženy – Vladěna Hrstková, KERTEAM, čas 29:05
  • junioři – Jan Franěk, Triklub Příbram, čas 25:02
  • juniorky – Daniela Karasová, Triatlon Team Příbram, čas 31:47
Studentky obdržely na znamení úspěšného zakončení prvního semestru pamětní listy.
Univerzita v Králově Dvoře má za sebou první rok