Víkendové menu nabídlo dvě utkání na cizích hřištích, v obou dvou případech bylo cílem vyhrát. Jenže Kelti kupili chyby v obranných činnostech a směrem dopředu nebyli produktivní tak, jak jsou zvyklí. Výsledkem byla porážka v Mostě 3:5 a vzápětí i prohra v derby s Novým Strašecí v poměru 4:5. Po týdenní pauze čeká Kelty dosud neporažený Rakovník.

MOST – KELTI 5:3
Vstup do zápasu měli lepší domácí hráči, jenže Kelti vstřelili první gól, když v přesilovce dorážel Kohoutův průnik a střelu Vrkoč.
Hosté převzali aktivitu a drželi soupeře na uzdě, několik šancí ke skórování se neujalo a přišel zákonitě trest. Dokonce dvojnásobný a jako přes kopírák. Kelti zapomněli na středu hřiště na naběhnutého Krajíčka a forward domácích dvěma povedenými nájezdy otočil stav utkání.
Hostům pomohla ke vzpamatování pauza mezi třetinami, ve druhé části pak jejich snahou bylo skóre srovnat. Domácí hrozili z nebezpečných a rychlých přechodů a Kelty několikrát podržel Oplt. K vyrovnání týmu od Berounky dopomohla přesilová hra. V ní Hrabar našel krásně křížnou přihrávkou Nováka, který posunul míček na Vrkoče před brankovištěm a pro útočníka Keltů nebyl problém skórovat do prázdné klece. Jenže to byla labutí píseň Keltů v utkání.
Mladý domácí celek pro sebe uzmul celou třetí část, když aktivním napadáním přispíval k nedorozuměním Keltů v obranné fázi hry a naopak je nepouštěl do své třetiny. Hosté dostali studenou sprchu už v první minutě třetí části, kdy se prosadil Singer. Další chyba při bránění a dorážka Štrébla posunula utkání do stavu 4:2 pro domácí a vzápětí z mínusového úhlu překvapil Oplta Ševčík. Pomyslný ručník by se střídačce Keltů velmi hodil. Hosté se z tvrdých direktů Kovodemontu už nevzpamatovali a dokázali pouze kosmeticky upravit na 5:3 Gotthardem.

NOVÉ STRAŠECÍ – KELTI 5:4
Derby, které čekalo Kelty v neděli odpoledne, mělo zpočátku vyrovnaný průběh. Kelti měli sice opticky navrch, v první třetině ale branky stříleli jen domácí.
Brankáře Laška propálil s pomocí teče obránce Lev už v sedmé minutě a domácí měli náhle více ze hry. Zmatky v obranném pásmu korunovali Kelti po špatném přebrání hráčů a Čížek zkraje dvanácté minuty vedení Strašecí navýšil. Pro Kelty opět studená sprcha, která měla za následek herní výpadek do konce třetiny a posléze i zkraje části druhé části.
Když už se hráči od Berounky pomalu dostávali do zápasu a tlaku, kterého se jim zásluhou nervózního průběhu v polovině periody od domácích i díky přesilovkám dostalo, utekl do brejku Kmeť s propálil Laška potřetí. Kelti v dalším průběhu odmítli využít tři přesilové hry a zápas směřoval k neodvratnému konci.
Šíma sice ve 35. minutě vykřesal jiskřičku naděje a snížil na 3:1, jenže ve 39. minutě domácí opět zaúřadovali a opět trestali hrubice Keltů. Nejprve dostal až příliš prostoru před brankářem Laškem Zeman, vzápětí střílel z vrcholu kruhů Wittmayer. A faul Hrabara měl znamenat definitivní pohřeb nadějí hostí. Jenže Kelti začali pět minut před sirénou konečně hrát a v oslabení vstřelili dvě rychlé branky, které notně zacloumali sebevědomím domácích. Nejprve tečoval Martin Kohout střelu od modré z hole svého sourozence Marka, vzápětí zabojoval u mantinelu Šíma a překonal Dvořáka potřetí.
Domácí tým Keltům nabídl navíc na stříbrném podnose přesilovou hru, kterou v jejím závěru využil střelou od modré se štěstím Novák. A finále v podobě power-play pouze podtrhlo překvapivé drama. Stíhací jízda ale k bodům ve prospěch hostů nevedla, domácí i s přispěním štěstěny ubránili těsné vedení a získali první tři body v soutěži.
„Do víkendových utkání jsme šli s touhou bodovat. Soupeři byli srovnatelní s námi, ale my jsme nepředvedli takové výkony, abychom si body zasloužili. Posledních pět minut ve Strašecí bylo dost málo na to, abychom bodovali. Myslím, že natrénováno máme, jen nám chybí chuť do hry a v zápase to je vždy křeč. Teď nám snad pomůže volný víkend, potom do toho půjdeme s novou chutí. Můžeme prohrát, ale po výkonu, kdy do toho dáme skutečně vše. Což nebyl případ uplynulého víkendu," uvedl hrající trenér Bohumil Gotthard.