Kelti Nižbor – Amálka/Torpédo 5:4

Nižborští sice byli v první třetině aktivnější, šli dvakrát do vedení po brankách Krásla a Beneše, jenže Amálka dokázala z minima vytěžit maximum a vždy rychle srovnala Nelibou a Vodičkou. A hosté i nadále vyučovali, co se týká zakončení a Amálka překvapivě vedla 4:2. Obrat soupeře popisuje vedoucí nižborského týmu následovně: „Nechali jsme si nasázet laciné góly a skóre 2:4 po první třetině bylo dost hrůzostrašné. Na rozdíl od našeho předchozího vzájemného střetnutí však bylo na týmu vidět, že chce vyhrát a že na zvrat jednoznačně má. Od druhé třetiny se hrálo téměř pouze na branku Amálky.“

Kelti ve zbytku zápasu na hřišti dominovali, dlouho ale na brankáře Lince nemohli vyzrát. Ve druhé třetině snížil Gotthard na 3:4. Ve třetí části Kelti zatlačili soupeře ještě více a dokázali poměrně rychle srovnat. V oslabení se dostali do pásma hostí Novák s Gotthardem a druhý jmenovaný potvrdil, že jeho střelecký apetit je zpět. Nižbor dokázal zápas obrátit ve 39. minutě. Zpoza branky vyběhl Beneš a Lince prostřelil popáté. Ve zbytku zápasu už Kelti vedení udrželi, i přes to že Amálka hodně kousala.

Branky: Beneš 2, Gotthard 2, Krásl – Neliba 3, Vodička. Vyloučení: 9:5. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Třetiny: 2:4, 1:0, 2:0.

Kelti Nižbor – Amálka/Torpédo 9:2

Nedělní duel byl z pohledu Keltů daleko lepší. „Průběh nedělního zápasu byl jednoznačný. Rychle jsme vedli. Soupeř dokázal zase brzy srovnat Wiesnerem, ale to bylo z jeho strany téměř vše. Ještě do první přestávky jsme se dostali do vedení a pak již jen navyšovali náskok, takže po třiceti minutách to bylo již 6:1,“ uvedl Ondřej Beneš.

Desítka hráčů Amálky poté již nedokázala najít sílu na zvrat. Přestože Muzika překonal hned na začátku třetí třetiny Humla dalším trošku kuriózním gólem zpoza branky, Kelti si vedení pohlídali a ještě Amálce na cestu tři góly přidali. „Poslední třetinu jsme absolvovali hlavně s cílem se nezranit, abychom byli do dalšího utkání v plné síle. Již v sobotu bychom chtěli sérii ukončit, věřím, že na to máme,“ dodal Ondřej Beneš.

Branky: Gotthard 3, Novák 2, Krásl, Brodan, Beneš, Sevald – Wiesner, Muzika. Vyloučení: 6:5. Využití: 3:0. Třetiny: 2:1, 4:0, 3:1.

Roman Novák