Dorost musel hned na úvod skousnout debakl 1:10 od celku FAT PIPE Maskantje Juniors 03, což byl výběr nejlepších českých a slovenských dorostenců. Rychle se ale oklepal a za fanouškovské podpory A-týmu přehrál slovenský FLRBL TEAM 5:1. Remíza 3:3 v „regionálním derby“ se Sokolem Rudná zajistila druhé místo ve skupině a postup do čtvrtfinále.

V něm si mladíci smlsli na týmu DFA Nitra 6:0. Semifinále s dalším slovenským účastníkem FBC Grasshoppers Žilina bylo napínavější – vítězství 3:2 a postup do finále se zrodilo až v penaltovém rozstřelu. Finálový duel pak přinesl repete úvodního zápasu – stejný soupeř, stejný výsledek.

To už ale nemohlo zkazit radost mladých králodvorských finalistů z poháru a stříbrných medailí. Je to nesporný úspěch a realizační tým může být spokojen s tím, jak se jeho práce úročí.

Týden po bojích základní skupiny mistrovství Česka v sedmičkách mužů (snímek z duelu Říčany – Sedlčany) čeká ragbyové příznivce další lahůdka – zápas reprezentace v Říčanech.
Objeví čeští ragbisté Ameriku? V Říčanech hraje reprezentace

Muži Králova Dvora nechali doma celou jednu formaci. Ne úmyslně, zkrátka ne všichni si mohli vzít dovolenou. Podobně na tom byli ale i soupeři. Úvodní duel přinesl konfrontaci v rámci české národní ligy. T.B.C. ze západní skupiny přehrál FbK Horní Suchá z té východní poměrem 3:0. To zápas proti FBC Došwich Milevsko z jihočeské regionální ligy měl být „papírově“ jasnější. Jenže nebyl, o výhře 2:1 rozhodl Matěj Kodl až 12 vteřin před koncem. EHS Skalica hrála ještě vloni slovenskou extraligu, z níž ale sestoupila. S Králodvorskými se rozešla smírně 2:2 a přenechala jim tak prvenství ve skupině.

V play off čekal další zástupce krajské úrovně, Floor Maniacs Mělník. Tentokrát už se kvalitativní rozdíl projevil zřetelně, na výhře 7:1 se podíleli premiérovými trefami za áčko junioři Tomáš Balej a Pavel Paulát. Turnajový „pavouk“ měl smysl pro humor a do osmifinále přiřadil opět tým z Horní Suché. K revanši za první zápas nechybělo mnoho, Králodvorští pustili soupeře do vedení a selhávali v koncovce. Ale dřeli a zápas otočili – na 2:1 dával kapitán „Karlos“ Horký 20 vteřin před závěrečnou sirénou.

Nikdo už se nedivil, když „pavouk“ přivedl do čtvrtfinále dalšího známého ze skupiny – Skalici. Vychýlená muška se T.B.C. tentokrát už vymstila. A když do hry vstoupila i nedisciplinovanost, umocněná přísným metrem sudích, znamenalo to stopku na turnaji. Skalica vrátila úder v nejméně vhodnou chvíli a vyhrála 5:3.

Dostat se mezi osm nejlepších není neúspěch. Zároveň však trenérské duo Križko – Kubert odhalilo prostor ke zlepšení. Zejména poslední zápas byl určitým vykřičníkem.

V lepším světle se ukázal druhý středočeský zástupce ve stejné kategorii. Ježci Rožmitál skončili druzí ve skupině a došli až do semifinále, kde těsně podlehli týmu Bejvávalo 2:4. V duelu o třetí místo pak Skalici 4:11, i tak je čtvrté místo velkým úspěchem.

Gólman Sevilly Tomáš Vaclík. Sigma Olomouc vs. Sevilla FC
Vaclík po postupu přes Olomouc: Sigma zanechala dobrý odkaz českého fotbalu

Petr ŠIKOLA