Tomáš Ludvík se nenechal zaskočit konkurencí a ukázal skvělou formu, kterou předvedl hned v několika startech. Ze slovinského bazénu vylovil čtyři medaile, z toho jednu zlatou a tři stříbrné. Zlato vybojoval v napínavém závodě na 800 metrů volný způsob a pro stříbrné medaile si dohmátl ve svých oblíbených disciplínách 100 a 200 metrů znak a 400 metrů polohový závod.

Tomášův bratr David nezůstal pozadu a skvěle zaplaval své oblíbené znakařské disciplíny. V průběhu závodů to byl v některých okamžicích i boj obou bratrů velmi napínavý v tom ,že mladší David by mohl předjet svého staršího bratra Tomáše. Nicméně v závěru závodu David svému bratrovi vždy podlehl a došel si tak na stupně vítězů pro tři bronzové medaile za 50, 100 a 200 metrů znak.

Jan Valečka je mladá naděje berounského plaveckého oddílu a v sobotních závodech ve své kategorii si vyplaval osobní rekord na 400 metrů polohový závod a tím i stříbrnou medaili. Další velmi úspěšnou disciplínou pro něj bylo 100 metrů volný způsob, kde se pohyboval na hranici osobního rekordu a vyplaval si bronzovou medaili. V nedělním dni si zaplaval osobní rekord na 200 metrů polohový závod a celkově dosáhl na druhé místo .

Všem plavcům vedení Lokomotivy gratuluje a přeje mnoho úspěchů do dalších závodů.

David  Ludvík (vpravo) byl v celkovém pořadí kategorie dospělých třetí. Vyhrál brněnský   M. Kozubek a jede na OH do Tokia, druhý byl  M. Straka z Bohemians.
Historický průlom: Ludvík je juniorským mistrem v dálkovém plavání