Populárního turnaje se zúčastnilo 42 českých, ale i ruských soutěžících. Kromě královské hry byly připraveny i další soutěže a aktivity, u nichž asistovaly Anička Maršálková z Felbabky a Terezka Kováčová z Jinec. Byly určeny nejen šachistům, kteří právě neseděli u partií, ale i jejich nehrajícím sourozencům a dalším dětem.

Šachové talenty přišel podpořit i Josef Maršálek z Prahy, člen týmu Československa, který v roce 1954 vybojoval zlaté medaile na akademickém mistrovství světa.

Vítězem letošního Jineckého Pěšce se stal již podruhé reprezentant Šachového klubu Příbram-Baník Vojtěch Kovářík. Stříbrnou příčku obsadil hráč Unichessu Praha Adam Holub. Pohár za třetí místo obdržel Jan Fatka ze Šachového klubu při Městském úřadu Hostomice.

Ze šachového turnaje pro mládež 'O příbramskou královnu' v Příbrami.
Příbramskou šachovou královnou je Tereza Lísková z Jinec

Nejlepším zahraničním hráčem byl osmiletý Rus Andrej Kravčenko, který přijel s výpravou Střední školy při Velvyslanectví Ruské federace v ČR. Medaile od Klubu českého pohraničí dostaly tři nejlepší dívky, mezi nimiž se nejvíce dařilo Elišce Kováříkové z Baníku.

Z domácích zástupců je třeba pogratulovat v pořadí desáté Tereze Lískové, patnáctému Tadeáši Červenkovi a trojici na 19. až 21. místě, v níž byli Antonín Mezera, Anna Šimpachová a Vojtěch Přibyl.

Akci podpořil rovněž předseda 1. česko-ruského centra Petr Noha, který přispěl do fondu cen a byl přítomen po celou dobu turnaje.

Velkým plusem byl rovněž velmi mladý tým rozhodčích a organizátorů této akce, který by měl být velkou nadějí pro další podobné aktivity v regionu.

Miroslav Maršálek

Zástupci Ministerstva obrany a 13. dělostřeleckého pluku "Jaselský" prezentovali činnost a výbavu Armády ČR na sedlčanském Gymnáziu. Nechyběly ani praktické ukázky bojového umění, zdravovědy nebo chemické ochrany.
Armáda se představila svou činnost sedlčanským gymnazistům