Závody, kterými skončil letošní ročník série šesti závodů, byly určeny pro ty úplně nejmladší plavce, ročník narození 2013 a mladší, které mají v Lokomotivě Beroun na starosti trenérky Aneta Pokorná a Šárka Freywald Hromasová. A zakončení to bylo parádní, Beroun skončil na čtvrté příčce.

Medaile a pěkné dárky si vybojoval Maxmilián Pisch, který vyplaval skvělé stříbro na padesátkách kraulem a motýlkem a na stometrové polohovce. Bronz přidal na 100 K. Stejně tak Sven Koníček, který dohmátl jako třetí na 50 M. Ani v ostatních disciplínách však nezahálel (7.50K, 5.100K, 4.100PZ).

Krásným umístěním potěšila i Karolína Matoušková, když na 50 m prsa dohmátla třetí, získala také moc hezké 5. místo na dvojnásobné trati.

Mladé berounské Fretky skončily na turnaji v Pardubicích na třetím místě.
Ani v prosinci Kelti nelenili. Béčko přezimuje třetí, Fretky zazářily u Labe

Ostatní zúčastnění však udělali svým trenérkám také velikou radost, když si dělali osobní rekordy klidně i o 20 vteřin! Výborně zaplavala nejmladší závodnice Kristýna Hronová, dále Anežka Filipová, Denisa Brůčková, Barbora Hrkalová, Adina Juppová, Stella Zahálková (10.100P, 8.50P), David Volný, Filip Dupač, a úplně poprvé se na závody podívali také Anna Suchomelová (10.100PZ), Elena Ksandrová a Martin Šmíd (10.100P, 10.50P).

Třešničkou na dortu celých závodů i celého roku 2022 byla štafeta 4x50 PZ, kde Berouňané po velmi dramatickém průběhu nakonec brali vynikající 3. místo ve složení Filip Dupač (znak), Stella Zahálková (prsa), Maxmilián Pish (motýl) a Sven Koníček (kraul). 

"Všem moc děkujeme za úžasnou reprezentaci a přejeme krásné svátky," přeje plavcům vedení klubu. (bk)