Berounská výprava pod vedením trenérky Anety Pokorné startovala ve složení: Adam Baštýř, Vít Cihlář, Martin Hončík, Eliška Janečková, Tomáš Ludvík, Evelína Matějová, Tomáš Míka, Matěj Palata, Artsiom Piakhota, Michael Procházka, Adriana Říhová, Matouš Synek, Jan Valečka a Barbora Zítková.

Kvalitní výkon předvedl dlouholetý borec Lokomotivy Tomáš Ludvík, který trénuje pod křídly D. Vavrečky ve VSC Praha. Odvezl si hned tři zlaté medaile ze tří startů. Zlato získal v jeho nejoblíbenějších disciplínách 100 a 200 metrů znak a 200 metrů polohový závod.

Krajská liga, 5. kolo: HK Kralupy - HC Junior Mělník (6:1), hráno 8. října 2022.
Krajská liga: Derby pro Kralupy, neporažený zůstává i Rakovník

Dalším velmi kvalitním berounským plavcem byl Tomáš Míka, který si dohmátl pro pět medailí. Čtyři stříbrné získal na 200 metrů polohový závod, kde vystoupil na stupně vítězů po boku oddílového kolegy Tomáše Ludvíka. Další stříbro získal v úžasném souboji na 50 metrů volný způsob, a dvě stříbrné medaile vybojoval z disciplín 100 metrů prsa a 100 metrů motýlek. Pátou medaili - pro něj nejcennější přidal na konci dne v jeho nejoblíbenějším závodě 100 metrů volný způsob, kde dohmátl pro zlato.

Jan Valečka ukázal, že plavecký způsob motýlek je jeho silná stránka a dohmátl si pro bronzovou medaili na 100 metrů motýlek. U závodu 200 metrů polohový závod měl smůlu a zůstal těsně pod stupni vítězů na čtvrtém místě. Všichni plavci si vyplavali osobní rekordy a podali kvalitní výkony.

Dres Olympie Zdice.
Proderou se Zdice v neděli zpět na druhé místo?