Podmola potkal hned v první etapě letošního ročníku hrůzostrašný pád, který si stále nepamatuje. V úvodní etapě havaroval v devadesátikilometrové rychlosti. „Vyletěl jsem přes řídítka asi kvůli nějakému zapadlému kamenu. Tohle stále nevím. Moje tělo letělo rychlostí 74 kilometrů za hodinu a při pádu jsem překonával přetížení 26G. Dopadl jsem tvrdě a byl jsem pět minut v bezvědomí,“ řekl. Informace dostával zpětně jen díky přístrojům. Ačkoliv dojel v pořádku do cíle, věděl, že je něco špatně. Organizátoři mu zjistili prasklý hrudní obratel ještě v den havárie. Špatně se mu dýchalo.

Libor Podmol v 10. etapě Dakaru 2021
Viděl hvězdičky, lezl po čtyřech. Podmol promluvil o zranění

Až po pár dnech se zjistilo, že jeho zranění budou vážnějšího charakteru. „Po přesunu do nemocnice v Arábii mi udělali CT snímky a na nich zjistili, že mám ještě zlomená tři hrudní žebra. Musím být v klidu a fakt nic nedělat,“ uvedl Podmol v tiskové zprávě. V sobotu se 38letý závodník vrátil do Prahy. „Let byl fajn, byl jsem v byznys třídě, všichni se o mě hezky starali, pomáhali mi,“ řekl Podmol. Na letišti už ho vítala sanitka a lehátka, která ho posléze doprovodila domů, kde ho čeká dlouhý klid, jenž bude trvat minimálně tři měsíce. Nebude moct nic zvedat ani nedělat, jenom překonávat bolest, aby se později obešel bez následků.

Už teď ale ví, že se bude chtít na Dakar v budoucnu určitě vrátit. „Celkově mě mrzí, že jsem nenaplnil svá očekávání, nevezu domů, placku pro kterou jsem jel, nenatočil dost záběrů pro nový film a neposbíral dostatek zážitků pro novou knihu a hlavně, že jsem si nesáhl na dno a neprožil si dakarské dobrodružství s klukama,“ smutnil Podmol na sociálních sítích. Nicméně i události posledního týdne bral s nadhledem. „Už vím, že “Cesta je cíl” a poslední měsíce i dny pro mě byla neuvěřitelná zkušenost, která mě posunula zas o kousek dál v mé životní cestě,“ zakončil motocyklista své prohlášení.

Maratónská etapa Rallye Dakar
Bojujeme dál, hlásí Macík v půli maratonské etapy