Sobotní medailisté Ondřej Tunka a Vavřinec Hradilek o den později v boji o stupně vítězů neuspěli, bývalý světový šampion Tunka doplatil na padesátivteřinovou penalizaci. Bronzový olympionik z Ria Prskavec by tak mohl nominační otazník vyřešit již o příštím víkendu, kdy se další dva závody pojedou v Praze-Troji.

„Mám obrovskou radost, líp to začít nemohlo, ale na druhou stranu nás ještě čekají dva závody a musím minimálně jeden zajet výborně. Takže nic není rozhodnuté, ale ten krok jsem udělal veliký,“ uvedl Prskavec, který má v nominačním žebříčku sedmibodový náskok před mistrem Evropy Přindišem a k olympijské jistotě potřebuje vyhrát ještě jeden závod.

Závody paddleboardech v Neratovicích
OBRAZEM: Na Labe v Neratovicích vyrazili závodníci na paddleboardech

Dvakrát dokázala ve Veltrusech zvítězit rovněž kanoistka Tereza Fišerová. Kajakářka Kateřina Kudějová, mistryně světa z roku 2015, i kanoista Vojtěch Heger vylepšili sobotní druhá místa.

Kudějová je v čele nominačního pořadí i díky dvěma bonusových bodům z loňského mistrovství světa. „Na začátku jsem si moc nevěřila, ale už po včerejšku se mi hrozně ulevilo. Dneska to bylo mnohem lepší, první závod je těžší, a tak se mi jelo dobře. Za výsledky jsem určitě moc šťastná,“ řekla po vítězné jízdě Kudějová.