„V mosteckém kulturním domě Repre se konala třetí a letos poslední Republiková Grand Prix a současně také TOP 2017 v elektronických šipkách. Soutěž TOP mužů a žen je uzavřenou soutěží pro aktuálně nejlepších dvanáct žen a čtyřiadvacetmužů v České republice, zatímco RGP je otevřenou soutěží pro hráče s platnou licencí UŠO,“ přiblížila možnosti účasti Petra Kulhánová.


Z hráčů Berounska si nejlépe vedl Jan Pitra (DC Šemík Neumětely), který se v zahřívacím turnaji 501 MO umístil na druhém místě a v hlavním turnaji následující den obsadil 65. místo z celkem 266 hráčů. V soutěži dvojic hrál se Štefanem Lutišanem (AHV Strančice) a tato dvojice se umístila na pátém místě. Česká šipkařská legenda, králodvorský Martin Hoffmann, který aktuálně působí v jednom z nejlepších českých týmů Sgt. Pepik´s Band Praha, se v soutěži TOP 2017 umístil na děleném 9. místě. V soutěži dvojic hrál společně s Pavlem Koderou (Spolek neratovických šipkařů). Tato dvojice obsadila v turnaji dvojic třetí místo.

Ilustrační foto
Zimní údržba spolkne v regionu miliony korun


Zajímavé jsou soutěže družstev, které jsou rozděleny do různých lig. Například v Praskolesích hrají na domácí půdě týmy Zaječí chlup Jitřenka Praskolesy a nyní i Sklípkani Hořovice. Hráči hází s velkým zaujetím, k vidění je občas i kýžená stoosmdesátka. 

Petr Podzemský (vlevo) byl několik let oporou divizního Králova Dvora.
Trenér: Zůstáváme nohama na zemi


Žebříčky jednotlivců i družstev jsou k mání na šipkařském webu. Ti nejlepší se sejdou na konci listopadu (24. – 26. 11.) na Mistrovství České republiky ve Žďáru nad Sázavou. Věříme, že se bude dařit i zástupcům z našeho regionu.


Další velká akce je plánována na únor 2018, kdy se v Hostinném koná další Republiková Grand Prix a TOP 2018. Mezitím se ale odehraje množství různých turnajů.