Anežka Voříšková si především na trati 300 metrů dělala ambice na finále. Svůj osobní rekord si v rozběhu zlepšila o tři desetiny sekundy a zaběhla skvělý čas 42,33 s. „Ani to však na finále nestačilo, chyběly tři setiny sekundy a Anežka skončila jako první nepostupující na sedmém místě," smutnila s běžkyní trenérka Jitka Šafránková.

Trať 150 metrů byla pro Anežku Voříškovou spíše jen doplňkovou disciplínou, ale i tady padl její dosavadní rekord a výborný čas 19,46 vteřiny stačil Voříškové v nabité konkurenci jen na celkové deváté místo.

Také čtěte: Tmavý kouř z komínů zvedá úředníky ze židlí

Druhým berounským želízkem v ohni byl sprinter a překážkář Ondřej Škrland. Z rozběhů na 60 metrů překážek postoupil do finále se třetím nejrychlejším časem 8,55 vteřiny. „Ve finále však Ondra již nedokázal svůj výkon zopakovat a cílovou čáru proťal jako šestý v pořadí," řekla Šafránková.

Druhou Škrlandovou disciplínou byla trať 150 metrů. I v té se berounskému mladíkovi podařilo po obrovském zlepšení osobního rekordu o čtyři desetiny sekundy postoupit do finále. Tam sice dokázal svůj čas ještě stlačit o další desetinu na 17,58 vteřiny a doběhl na vynikajícím čtvrtém místě. Tuto trať ovládl Tadeáš Formánek z Opavy časem 17,31 vteřiny.

„Medaile tentokrát berounští atleti domů nepřivezli, ale čtvrté, šesté, sedmé a deváté místo jsou obrovským příslibem do budoucna," dodala Jitka Šafránková.

Nepřehlédněte: Podpořte fotbalistu z vašeho týmu nebo regionu v anketě

V rozběhu na 60 metrů se představila i Simona Švarcová ze Střely Žebrák, které ale 8,31 vt. stačil jen na sedmé místo a dále nepostoupila. Lépe si vedla na 150 metrů, kdy doběhla v rozběhu třetí časem 19,78 vteřiny, ale dále jí klíč nepustil. Kateřina Kopicová ze stejného oddílu přes veškerou snahu na lepší čas než 20,16 vteřiny nestačila.