Synek vyrazil s výpravou nejstarších žáků (ročník 2008) do Mladé Boleslavi, kde Lokomotivu reprezentovali spolu s ním ještě Antonín Volmut, Barbora Zítková a Adriana Říhová. Ročník 2009 se utkal v Trutnově, kam se z berounské party probojoval Adam Baštýř. Z nejmladší  žákovské kategorie 2010, která bojovala v Prostějově, se účastnili Štěpán Hruška a Agáta Hronová.

Matouš Synek se v Boleslavi prezentoval jako jedna z největších hvězd klubu. Ze šesti startů získal dva tituly Mistra ČR! Přestože závody v sobotu dopoledne zahájil nepopulární bramborovou medailí na 200 metrů volný způsob, tak se soupeřů nelekl a na dvojnásobné trati si doplaval pro bronz. Do odpoledních závodů šel už s větší chutí, což bylo vidět na 200 metrů polohový závod, kde získal stříbrnou medaili.

To nejlepší přišlo na závěr závodů ve večerních hodinách, kdy udělal radost nejen sobě, ale také trenérce Anetě Pokorné, když konečně získal na 1500 metrů volný způsob s přehledem zlatou medaili a první titul Mistra ČR. Druhý pak přidal v nedělním závodě na 400 metrů polohový závod.

Hokejová extraliga: Kladno (v modrém) poprvé v sezoně porazilo Vítkovice, v prodloužení je udolalo 4:3. Jaromír Jágr
Jsme hrozně nezodpovědní, štvalo při návratu Jágra. Nastoupí znovu?

Barbora Zítková, Antonín Volmut a Adriana Říhová sice na medaile nedosáhli, ale zaplavali si krásné osobní rekordy. Dalším medailistou se stal Adam Baštýř, který vystoupal v Trutnově na stupně vítězů pro bronzovou medaili na 50 metrů volný způsob. Na 100 metrů volný způsob si bohužel o takzvaný dohmat odvezl čtvrté místo (5. byl 200VZ a 1500VZ, 6. na 400VZ).

Další kdo se snažil získat cenné body pro sebe i oddíl byli Štěpán Hruška a Agáta Hronová v Prostějově. Štěpán si nejlépe vedl na 1500 metrů volný způsob, kde se probojoval sedmým místem do TOP desítky (11.200P, 11.400VZ, 14.100P, 18.200VZ a 14.400PZ). Agáta se sice svými výkony do TOP desítky neprobojovala, ale udělala si krásné osobní rekordy, když si při závodech sáhla na dno svých sil.

"Všem plavcům gratulujeme, protože předvedli na závodech nádherné výkony, vylepšili své osobní rekordy a výborně reprezentovali svůj mateřský oddíl a město Beroun. Přejeme jim krásné prožití vánočních svátků a v novém roce hodně zdraví, štěstí a pracovních úspěchů," přeje vedení Lokomotivy.

Berounský Matouš Synek se stal v Mladé Boleslavi mistrem republiky v plavání.Berounský Matouš Synek se stal v Mladé Boleslavi mistrem republiky v plavání.Zdroj: LoBe

Berounský Matouš Synek se stal v Mladé Boleslavi mistrem republiky v plavání.Berounský Matouš Synek se stal v Mladé Boleslavi mistrem republiky v plavání.Zdroj: LoBe