Václav Königsmark (17 let) si už ve věku mladšího dorostence zahrál fotbalovou divizi mužů za Hořovicko. Aktuální situace ale není mladého obránce jednoduchá. Jeho tým hraje o záchranu, což je velký nápor na psychiku, zvláště když soupeři jsou schopní potrestat každou chybu. Takto získané zkušenosti ale Václav Königsmark v budoucnosti zúročí. Student, který bydlí v domě se zahradou v Hořovicích s rodiči a sestrou, začal hrát fotbal v pěti letech. V roce 2013 zkoušel štěstí v Příbrami, ale po dvou sezonách se vrátil domů do Hořovic.

Jak moc vám nouzový stav omezil sportovní život?
Nouzový stav nám narušil celou jarní část sezony. Vzhledem k celkem náročné zimní přípravě je škoda, že to nemáme kde prodat. Takže teď je to takové „udržovací období“.

Jak se udržujete v kondici?
Udržuji se nejvíc asi běháním, našel jsem si v místním lesíku okruh, který je pro to ideální. Přidávám k tomu cyklistiku, posilování, protahování apod. Samozřejmě je tam méně kontaktu s míčem než v klasickém tréninkovém procesu, což nám asi všem chybí nejvíc.

Barbora Míková běhá nyní v roušce.
Sportovci v nouzovém stavu: Míková se učí samostatnosti

Jaký domácí trénink byste doporučil všem?
Je důležité udržet všechny svaly nějak aktivní. Protažení a posilování je pro domácí prostředí ideální volba. Využívám různé druhy posilovacích cvičení s vlastní vahou, posilovací gumy, bosu apod. Protahování je klasické jako všichni známe a zmínil bych ještě masážní válec.

Co vás současná situace naučila?
Nedokážu odpovědět.

Online reportáž

Roušku jste si ušil vlastní nebo jste ji dostal?
Roušky jsem dostal od rodinné známé a nosím zodpovědně.

Na co se nejvíce těšíte, až nouzový stav skončí?
Na fotbal (úsměv).

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník