ČESKÉ BUDĚJOVICE

Berounští plavci TJ Lokomotivy vyrazili zabojovat na závody do Českých Budějovic, kde plavci vyplavali šest medailí z individuálního závodu a dvě medaile ze štafet. Plavci jeli ve složení pod vedením trenérky Anety Pokorné: Sophia Klímová, Julie Žáčková, Tadeáš Neliba, Jakub Cihlář, Lukáš Uxa a v neposlední řadě Jirka Sabo. Nejúspěšnějším plavcem těchto závodů byl Tadeáš Neliba 2003, který si vybojoval tři medaile v individuálním závodě. Dvě stříbrné medaile na 100 metrů motýlek a 100 metrů znak. Ke stříbru přidal ještě bronz do sbírky na 100 metrů volný způsob. Jak se říká: "Štěstí přeje připraveným."

Lukáš Uxa 2003 nezůstal pozadu. Přivezl si domů dvě stříbrné medaile, které si vyplaval na 50 a 100 metrů prsa. V neposlední řadě si na bednu vítězů vyskočil Jakub Cihlář 2003 pro medaili. V závodě na 50 metrů volný způsob dohmátl v krásném závodě jako třetí a došel si tak na stupně vítězů pro bronz.

Ve štafetovém závodě, který se plaval v dopoledních hodinách, byla štafeta 4x50 metrů volný způsob ve složení: Jakub Cihlář, Lukáš Uxa, Sophia Klímová a Tadeáš Neliba. Berounská štafeta velmi překvapila, když zabojovala a dohmátla jako druhá a společně po boku převzali stříbrné medaile.

Štafeta plavaná v odpoledních hodinách 4x50 metrů polohový závod ve složení Jakub Cihlář – znak, Lukáš Uxa – prsa, Tadeáš Neliba – motýlek, Sophia Klímová – kraul, se umístila na třetím místě.

Všichni plavci si zaplavali krásné časy i osobní rekordy. Tímto gratulujeme a přejeme mnoho úspěchů do dalších závodů.

LITOMĚŘICE

V Litoměřicích se konal již 19. ročník Litoměřického kalicha. Na bazén se sjelo mnoho oddílů z různých koutů republiky, aby změřili své síly, jak v individuálních závodech, tak v soutěži družstev. Nechyběli ani plavci Lokomotivy Beroun pod vedením Simony Pokorné a Filipa Zemana. Nutno podotknout, že navzdory velké konkurenci se jim dařilo velmi dobře, získali 20 zlatých, 9 stříbrných a 9 bronzových medailí! Největší měrou se k tomuto úspěchu přičinili: KINDL Marek, MÍKA Tomáš, NELIBA Tadeáš, PALATA Štěpán, PROŠEK Jakub, SABO Jiří a VALEČKA Jan. A to nebylo zdaleka vše. Všichni berounští plavci udělali radost nejen sobě, ale i své trenérce, když poprvé za celou existenci závodu vyhráli v soutěži družstev! Odvezli si tak nejen pohár, který můžete vidět na recepci Aquaparku Beroun, ale i dobrý pocit z dobře vykonané týmové práce.

LITVÍNOV

Již 14. ročník Malé ceny Prosen Louny, se netradičně pořádal v Litvínově z důvodu rekonstrukce lounského bazénu. Celkem odjelo 21 berounských nadějí. Mezi velkou konkurencí bylo celkově 23 oddílů a přes 230 závodníků. Štěpán Palata s obrovským přehledem „vymetl" všechna zlatá umístění na všech disciplínách, které plaval. Na nejvyšší stupínek si došel za své skvělé výkony na trati 200VZ, 100P, 50M, 50P, 100VZ a 100PZ. Zuzana Křížová si také zaslouží velikou pochvalu, jelikož ani ona nebyla snadným soupeřem pro ostatní. Celkem pětkrát zvítězila, a to na 50VZ, 50M, 100VZ, 50Z a 100PZ. Vít Cihlář si poprvé došel pro individuální umístění na stupních vítězů. A to hned na všech disciplínách! Zvítězil na 100Z a 50Z, stříbro přidal na 100VZ a bronz na 50VZ. Barbora Míková si domů vezla celkem čtyři krásné diplomy. Skvělá 2.místa získala na trati 100Z a 50Z, 3. místo vybojovala na 50VZ a 100PZ. Martin Hončík obohatil svojí medailovou sbírku, když si na závodech doplaval pro stříbro na 100PZ a bronz na 100Z a 100VZ. Dominik Plhal završil berounská individuální umístění krásným 2.místem na 50M.

Úžasnou tečkou bylo 3. místo v napínavém závodě smíšených štafet 4x50PZ ve složení Plhal, Smetanová, Palata Š. a Křížová.

Svěřenci Simony Pokorné, Anety Pokorné, Šárky Freywaldové a Báry Kilingerové, v doprovodu Filipa Zemana, si udělali nejenom mnoho osobních rekordů a dosáhli nejenom na spoustu medailových pozic, oni dokonce v celkovém hodnocení oddílů skončili na neskutečném 4.místě, i mezi takovými velikány, jako je chomutovský oddíl! Tím vším si zaslouží velkou gratulaci! (bk, sim)