Celkem čtyři zlaté medaile vybojovala Zuzana Křížová v disciplíně 50M, 50VZ, 100PZ a 100VZ. K tomu všemu si sbírku doplnila o dvě skvělá stříbrná místa na 50Z a 100Z.
Aby nám nechyběl ani ten bronz, získal Martin Hončík krásné 3.místo hned na dvou tratích – 50Z a 100Z.


Výborným výkonem se prezentovala i smíšená štafeta ročníku narození 2007 ve složení Martin Hončík, Barbora Míková, Zuzana Křížová a Matěj Palata. V disciplíně 4x50PZ získali 2. místo za vítěznou štafetou domácího oddílu Mladé Boleslavi. Nicméně v posledním závodu programu na 4x50VZ jim to v úžasném souboji „vrátili" a domů si odvezli 1. místo! Nesmíme zapomenout ale ani na disciplínu 4x50VZ smíšené štafety ročníku narození 2008 a mladší, kde berounská štafeta ve složení Barbora Zítková, Antonín Volmut, Evelína Matějová a Alex Metyš dokázala vybojovat vynikající stříbrné umístění!

Stejně jako loni si i letos v rámci akce Běžíme na hrad zazávodí také děti.
Kastelán Točníku uslyší zrychlený dech závodníků běžících na hrad

Další děti si na těchto závodech zaplavali spoustu osobních rekordů – Šimon Brousil, Františka Dočkalová, Matyáš Durlej, Dominik Dvořák, Michaela Faltynová, Martin Hipča, Jakub Hrkal, Jan Kern, Aurelius Klíma, Petra Marková, Štěpán Mikula, Karolína Nelibová, Tomáš Novák, Jan Raška, Matěj Souček, Sebastian Svatý, Nicole Trenopulosová, Ondřej Šebela i nejmladší závodnice naší výpravy Eliška Dočkalová a Karla Ptáčková.


(Zprávu ze závodů sepsala Bára Killingerová)

Do plaveckého areálu v Plzni se vydali starší plavci, aby poměřili své síly na Západočeském poháru. Nechyběli mezi nimi ani plavci Lokomotivy Beroun vedeni svými trenéry Simonou Pokornou a Vladimírem Seemanem. A nutno říci, že si Berounští v Plzni počínali opravdu výborně!


Nejlépe si, jako již tradičně, vedl juniorský reprezentant Tomáš Ludvík, který v Plzni nenašel přemožitele na žádnou z disciplín, 200 metrů znak, 400 metrů polohový závod, 100 metrů znak a 200 metrů polohový závod. Právem tak vyplaval i nejlepší výkon v disciplíně 200 metrů znak!


Zdatně mu konkuroval i jeho oddílový kolega Dušan Miko, který získal celkem čtyři zlaté medaile, v disciplínách 100, 200, 400 i 800 metrů volným způsobem, k tomu ještě přidal stříbrnou medaili na 200 metrů znak a bronz na 100 metrů znak.


Výborně se představil i druhý z bratrů Ludvíků, David, který si vyplaval dvě zlaté medaile v disciplínách 200 metrů znak a 400 metrů polohový závod. K tomu přidal ještě dvě stříbrné medaile v disciplínách 400 a 800 metrů volným způsobem a v disciplíně 100 metrů znak získal skvělé třetí místo.


Neméně úspěšný kolega výše jmenovaných, Matěj Slaboch, si vyplaval tři zlaté medaile v disciplínách 200, 400 a 800 metrů volným způsobem, dále dvě stříbrné medaile na 100 metrů znak a 100 metrů volným způsobem a k tomu ještě přidal fantastické třetí místo na 100 metrů motýlem.

Ilustrační snímek
Centrum Berouna bylo ve čtvrtek několik hodin bez proudu

Dala o sobě také vědět i jediná žena berounské výpravy Jindřiška Zajavová, která dokázala zvítězit v disciplíně 200 metrů motýlek a k tomu přidala stříbro na poloviční trati.
Své kvality ukázal jeden také Tomáš Míka, který vybojoval dvě zlaté medaile, v disciplínách 100 a 200 metrů prsa. Zdatně ho napodobil Lukáš Uxa, který ve stejných disciplínách vyplaval dvě stříbra. Filip Zeman si na 200 metrů motýl vybojoval stříbro, k tomu přidal bronz na poloviční trati.


Blýskl se i jeden z nejmladších účastníků Jan Valečka, který dohmátl na 200 metrů motýlem na skvělém třetím místě. Tyto závody patřily k velmi úspěšným pro reprezentanty Berouna a jejich trenéři jsou na ně právem pyšní.


(O postřehy z Plzně se podělila Simona Pokorná)