Starou pravdu, že všechno zlé může být i k něčemu dobré, začala Hana naplňovat hned na prvním významném turnaji letošní sezony. Po velkém zklamání, poté, co nebyla Českým střeleckým svazem nominována na mistrovství světa, ale 'jen' na Letní světovou univerziádu v italské Neapoli, všem ukázala, že mezi univerziádní světovou špičku opravdu patří a je nutné s ní do budoucna počítat.

Letní světová univerziáda v Neapoli se konala na počátku léta a zúčastnilo se jí 124 sportovců z celé České republiky. Kdo se o sport trochu zajímá, ví, že bylo možné i v naší televizi sledovat některé přímé přenosy nebo zkrácená hodinová zpravodajství z jednotlivých sportovních disciplín.

Hana Adámková se dokázala svým skvělým nástřelem 111 holubů po základních položkách nominovat z prvního místa, společně se svojí sportovní kolegyní Radkou Mančíkovou, do finálového závodu. První dvě finálová kola určitě nevyšla podle Hančiných představ a jejích schopností. „Cítila jsem tlak italského publika, napětí i nervozitu,“ přiznala česká střelkyně. V dalších kolech se ale dokázala nejen psychicky vzchopit, ale i skvěle střílet. Nestačila pouze na domácí Italku a Kazašku, a tak vybojovala na Světové letní univerziádě pro Českou republiku jednu z dalších bronzových medaili v brokové disciplíně skeet.

Tomáš Šilhavý
Po prohře na Admiře se Králův Dvůr chystá na další pražský tým

Dalším významným závodem, který hořovická rodačka absolvovala, bylo Mistrovství České republiky v brokových disciplínách konané v Plzni-Lobzích. Velmi těsným výsledkem na vedoucí závodnici, kdy scházel Adámkové jeden holub, vystřílela výborné třetí místo.

Posledním závodem byla Velká cena Plzně, kde sice Hana do finálových rozstřelů nastupovala ze čtvrtého místa po základních položkách, ale opět si potvrdila, že finálové položky umí. Nenechala tak nikoho na pochybách, že patří k našim nejlepším střelkyním a zlatá medaile z tohoto závodu je zasloužená. Českou elitu nechala za sebou ve startovním poli. Přejme Haně Adámkové nadále pevné zdraví, přesnou mušku a splněné přání: stát jednou pod olympijskými kruhy.

Ilustrační foto.
Cembrit opustil první příčku, nahradil ho Žebrák
Ilustrační foto
Gól Dana Nového ze začátku utkání byl vítězný