Mistrovství České republiky se z R.A.K. zúčastnilo 25 formací, které získaly šest bronzových, čtyři stříbrné a čtyři zlaté medaile.

„Celkem jsme si domů přivezli čtrnáct medailí. Uspěly všechny naše choreografie, které jsme si připravili. Dospělá kategorie s choreografií Zvoník u Matky boží mistrovství vyhrála. Tím pádem jsme získali nominaci na mistrovství světa, které se uskuteční na konci listopadu v německé Riese," uvedl majitel Tanečního centra R.A.K. Jan Liška s tím, že v roce 2014 se mistrovství světa v show dance konalo v Praze. Taneční centrum R.A.K. je v české reprezentaci pravidelně už od roku 2000

Ilustrační foto.
Zákaz kouření! Od dneška si v hospodě cigaretu nezapálíte

Mistrovství republiky trvalo čtyři dny, takže pro malé i velké tanečníky to byl velký nápor.

„Ano, bylo to velmi náročné. Soutěžilo se ve všech kategoriích. Soutěže byly rozděleny na extraligu, první a druhou ligu. V extralize jsme měli jen tři týmy. Junioři s Hodinářem nám skončili na úchvatném druhém místě a děti s choreografií Kniha džunglí také na druhém. Všechny tyto týmy nám tak postupují na mistrovství světa," upozornil Jan Liška s tím, že veškeré soutěžní formace byly zbrusu nové. „Na každou sezonu připravujeme nové formace i choreografii," dodal.

Ilustrační foto.
V Hořovicích vznikne centrum pro osoby bez přístřeší

Taneční umění členů R.A.K. mohou Berouňané zhlédnout za pár dnů na pohárové soutěži tanečních skupin Beroun Cup, který se koná v sobotu 3. Června v sále Tělovýchovné jednoty Lokomotiva Beroun od 10 hodin. Tančit se bude show dance, disco dance, street dance a další.