Letos se pražských závodů zúčastnilo 63 oddílů z celé ČR a bylo přijato 670 plavců. „Jen na padesát metrů kraul bylo třicet dva rozplaveb po osmi závodnících,“ uvedla Pokorná, která doprovázela hned dvanáct plavců Lokomotivy.

Svěřenci trenérů Vladimíra Seemana a Simony a Anety Pokorných se silné konkurence nezalekli a snažili se prosadit. „Nejvíce k tomuto přispěl Tomáš Míka, který ze sedmi startů přivezl čtyři medaile, přestože v kategorii mladšího dorostu plaval s o rok staršími závodníky,“ měla radost Simona Pokorná.

Švihadlo bylo ve středu jednou ze zkoušek při okresním kole Odznaku všestrannosti v Berouně.
Marinčin: Letos přibylo čtyřicet soutěžících

Míka si vyplaval dvě zlata na 200 metrů prsa a 50 metrů volný způsob, stříbro získal na 200 metrů polohový závod a bronz na 100 metrů prsa. „Největším úspěchem pro Tomáše bylo, když na závěr závodů obdržel pohár za nejhodnotnější výkon v kategorii mladšího dorostu za 200 metrů prsa,“ vypíchla Pokorná.

Dalším berounským plavcem, který vystoupil na stupně vítězů v kategorii starších žáků byl Marek Kindl, když si doplaval v jeho nejsilnější disciplíně pro bronz na 100 metrů prsa. „Celý tým berounských závodníků ukázal dobrou bojovnost a připravenost,“ dodala Simona Pokorná.

Kutná Hora se proti Berounu gólově neprosadila a prohrála 0:1.
Beránek: Ve druhém poločase jsme dominovali