Měl jste rozjednané zahraniční angažmá, ale to nedopadlo. Mrzí vás to?
Měl jsem podepsat smlouvu v polském Bytomu. Vše bylo domluvené, ale začal koronavirus a nikdo nevěděl, jak to bude fungovat. Klub se nakonec rozhodl, že mě ani Tondu Gavlase, který tam hrál tři roky, nakonec nevezme. Myslím, že to bylo unáhlené, protože se vše začíná uvolňovat. Asi chtěli ušetřit.

Zkoušel jste to ještě někde jinde?
Volal jsem skoro všude, ale všechny kluby byly plné. Moc jsem si chtěl vyzkoušet cizinu, tak jsem na sebe dával kontakt na jeden francouzský server. Z klubů vám sami píší, s některými jsem jednal, ale nevyšlo nic. Nikdo neví, jak to v této době bude. Proto je těžké něco v zahraničí sehnat.

Nakonec jste zakotvil v HB Ostrov. Byl jasnou volbou, nebo jste měl i jiné varianty?
Měl jsem ještě možnost jít do Chebu, kde jsem hrál uplynulou sezonu. Ale rozhodl jsem se jít za Mírou Jinkem. Jsem rád, že jsme se dohodli na podmínkách a já bych mu chtěl poděkovat, že mě přijal.

Rozhodlo ve prospěch Brodu to, že víte, do jakého prostředí jdete?
Každopádně. Na čem se tady domluvíte, to platí. A lákalo mě také to, že vím, jací jsou tady lidé. Skvělí fanoušci. Na zápasy určitě budou zase chodit. Díky nim to má i skvělou úroveň a atmosféru. Také proto to byla lákavá nabídka.

Budete jenom hrát, nebo se podílíte třeba na trénincích?
Je dobře, že tu jsou mladí hráči, které to baví. A jsme domluvení, že jim na nějakých trénincích pomohu. To je pro mě určitě příjemná změna, že budu moci předat nějaké zkušenosti.

Jak se vám líbí složení týmu?
Na českou extraligu to není vůbec špatné. Myslím, že tým je hodně top na tuhle soutěž. A chtěli bychom hrát i evropské poháry, i když se neví, jestli vůbec budou.

Jak jste se udržoval ve formě a kdy vám startuje týmová příprava?
Já se celkem udržoval, nechtěl jsem z toho úplně vypadnout. Už jsme měli i pár turnajů, které pokračují. Začátkem července bude nějaká dovolená, a na konci měsíce na to šlápneme a začneme se připravovat na novou sezonu.

Sportoviště. Ilustrační foto.
Mapa sportovišť v kraji má ukázat, kam nasypat peníze