Lokomotivu Beroun a město Beroun přijeli do Prahy reprezentovat L. Uxa , T. Míka, T. Ludvík, J. Valečka, Z. Křížová, D. Plhal, E. Merxbauerová, M. Hončík, E.  Wittenbergerová, A. Říhová a B. Zítková. Největší oporou berounských byl Tomáš Míka, který se probojoval třikrát do finále A na 50, 100 a 200 metrů volný způsob, kde bojoval o medailové umístění, ale bohužel dvakrát dohmátl o takzvaný "dohmat" na nepopulárním čtvrtém místě (50 a 200m VZ).

Až konečně na závěr závodů si v poslední disciplíně 100 metrů volný způsob udělal radost, když dohmátl na druhém místě a s úsměvem si došel na stupně vítězů pro stříbrnou medaili.

Tím prokázal, že je ve skvělé formě před nadcházejícím otevřeném letním mistrovství České republiky, které se bude konat koncem června opět v podolském bazénu v Praze.

Chebský Dominik Kubinec poslal Beroun z divize.
Beroun má definitivu, opouští divizi

Ostatní se snažili svého oddílového kolegu napodobit, ale jen Zuzce Křížové se podařilo probojovat do finále na 200 metrů motýlek, kde skončila na osmém místě. Přestože ostatní závodníci se do finále neprobojovali, tak si zaplavali velmi kvalitní osobní rekordy. 

Autor: Simona Pokorná

Kapitán Králova Dvora Martin Kraus.
Na hřišti necháme vše, slibuje kapitán Cábelíků Martin Kraus