Zájem o bydlení v blízkosti metropole je takový, že rozprodány byly všechny byty už před rokem. Deníku to to sdělil mluvčí firmy Ondřej Micka s tím, že od února je firma postupně předává novým obyvatelům.

Připomněl, že v těsném sousedství (a současně vedle zahrady zámku, který se nový majitel chystá upravit na butikový hotel) se nyní dokončuje 35 řadových rodinných domů, jejichž kolaudace je na spadnutí; chystá se již na březen. „Do té doby by měly být rovněž všechny rozebrány,“ poznamenal Micka.

Bytový dům. Ilustrační foto.
Beroun chce udržet výstavbu bytů na uzdě

Uvedl v té souvislosti, že zájem o bydlení v dojezdové vzdálenosti do Prahy – v tomto případě na dosah od Zličína – stále trvá; převyšuje dokonce možnosti, které nabízejí dostupné stavební pozemky.

Současně s objekty pro bydlení vznikají stavby občanské vybavenosti: vedle prodejny potravin se počítá také s restaurací a kavárnou. Tím však zdejší aktivity nekončí, upozornil Omar Koleilat, generální ředitel developerské firmy, známé hlavně pražskými projekty (zvláště jde o Savarin u Václavského náměstí, Dock v Libni či výstavbu na Hagiboru).

„Nyní jsme investovali do revitalizace návsi – a v tomto roce začneme i s výsadbou více než 1200 stromů na území obce,“ připomněl Koleilat k dalším plánům ve Vysokém Újezdu.

Dřevostavba v Chráněné krajinné oblasti Český kras.
Berounsko má svého zástupce v anketě Dřevostavba roku