Při příjezdu k události bylo zasahujícími hasiči upřesněno, že požár zachvátil kromě garáže také přilehlý rodinný dům. „Velitel zásahu proto nechal zvýšit poplachový stupeň na druhý a povolal na místo další jednotky. Požářiště bylo rozděleno na tři úseky, aby se oheň co nejrychleji podařilo dostat pod kontrolu. K likvidaci plamenného hoření nasadili hasiči postupně sedm vodních proudů. Dvě minuty po čtvrté hodině ranní se podařilo dostat požár pod kontrolu a mohla být nahlášena jeho lokalizace,“ upřesnila mluvčí hasičů Tereza Fliegerová.

Jednotky se následně zaměřily na rozebírání konstrukcí, vyhledávání a dohašování skrytých ohnisek. V půl šesté ráno byl poplachový stupeň snížen na základní a některé jednotky se vrátily na své základny. „V šest hodin byla dohašena všechna skrytá ohniska a požár byl zcela zlikvidován,“ doplnila mluvčí.

Dopravní nehoda tří aut u Králova Dvora.
OBRAZEM: U sjezdu na dálnici v Králově Dvoře se srazila tři osobní auta

Škoda, kterou požár způsobil, byla předběžně vyčíslena na dva a půl milionu korun. Hasiči nicméně svým včasným zásahem uchránili majetek ve výši zhruba dalších tří milionů korun. Příčina požáru je předmětem dalšího vyšetřování.