K požáru, který vypukl v areálu u hlavního nádraží v Mladé Boleslavi, vyjížděli hasiči v sobotu kolem 20:30. Oheň zasáhl uskladněné palety a z nich se rychle rozšířil na okolní budovy. Oheň hasiči dostali pod kontrolu nad ránem, téměř po šesti hodinách.

Na místě zasahovalo více než 100 hasičů. Práci jim výrazně komplikoval silný vítr a potýkali se i s nedostatkem hasební vody.

Kvůli vysokému počtu zasahujících hasičů byl vyhlášen nejvyšší, zvláštní stupeň poplachu. V noci byl snížen na třetí a kolem 4. hodiny ranní na druhý stupeň. 

Haly zasažené požárem patří pobočce firmy Grupo Antolin, která sídlí v Turnově. Naproti boleslavskému hlavnímu nádraží má jednu ze svých poboček. Firma vyrábí součásti do aut, zaměřuje se na interiérové díly. Konkrétně pak na vstřikování plastů.

V zasažených halách tak pravděpodobně hořely plastové díly do automobilů. Při požáru tak mohly vznikat škodlivé zplodiny. Zástupci magistrátu města spolu s hasiči doporučovali po vypuknutí požáru lidem žijícím v okolí nevětrat.

Hasiči se snaží uchránit před ohněm zaparkovaný nákladní automobil.
Video: V Mladé Boleslavi hořely haly. Hasiči vyhlásili zvláštní stupeň poplachu

Hustý dým byl podle redaktora Deníku vidět i na několik kilometrů a z místa se ozývaly exploze. 

Zdroj: Youtube

Požárem se zabývají také policisté

Informaci o tom, že v halách hořely plasty, nepřímo potvrdili i policisté. „V halách podle našich zpráv měly být uskladněné plastové výrobky, konkrétně autodíly. Nicméně co přesně v nich bylo, zatím zjišťujeme,“ řekla policejní mluvčí Michaela Richterová.

V neděli dopoledne na místo zamířil také policejní psovod se psem speciálně vycvičeným na vyhledávání ohnisek požárů. O příčinách požáru však zatím policisté spekulovat nechtějí.

Zdroj: Youtube

Policie odhaduje, že škoda, kterou požár způsobil, přesáhla předběžně 1 miliardu korun. Doposud nejvyšší škodu ve výši čtyř miliard korun způsobil podle ČTK v roce 2015 požár areálu Unipetrolu v Záluží u Litvínova.

Velké požáry na Boleslavsku:

Škodu 50 milionů korun způsobil vloni v únoru požár výrobní haly v Bezně. Příčinou požáru bylo zahřívání a startování zamrzlého automobilu.

Požár výrobní haly v Bezně.
Požár poničil výrobní halu v Bezně. Bylo v ní několik drahých obráběcích strojů
Václav Bartoň z Bezna.
Majitel vyhořelé dílny Václav Bartoň: 20 let práce a za hodinu je to pryč

Na 23 milionů korun byla vyčíslena škoda motorestu Čtyři kameny u Hlavence. Požár tu propukl 18. listopadu 2017 o objekt zcela zničil i s veškerým vybavením.

Plameny v sobotu dopoledne zachvátily motorest v sousedství dálnice D10 u Hlavence na Praze-východ.
VIDEO, FOTO: Kvůli požáru motorestu byly uzavřeny pumpa i dálnice
Požár motorestu Čtyři kameny.
Motorest Čtyři kameny nejspíš shořel kvůli nedbalosti

Obrovský požár likvidovali hasiči v mladoboleslavské příměstské části Bezděčín v úterý 18. června 2019. Oheň zachvátil jednu z hal společnosti Faurecia, která se zabývá výrobou autodílů. U zásahu se tehdy zranil jeden z hasičů.

Ranní požár jedné z hal společnosti Faurecia v mladoboleslavské příměstské části Bezděčín.
V Bezděčíně hasiči zlikvidovali obrovský požár

Výrobní hala hořela také v obci Hřivno u Benátek nad Jizerou. K požáru došlo v únoru loňského roku

Výrobní halu v obci Hřivno u Benátek nad Jizerou zachvátil požár.
Výrobní halu v Hřivně zachvátil požár. Hasiči vyhlásili třetí stupeň poplachu

Škody předběžně odhadované na čtyři miliony korun napáchal požár, který vypukl na výrobní technologii požár ve firmě v Plazech nedaleko Mladé Boleslavi vyrábějící plastové doplňky pro automobily. Uchránit se podařilo hodnoty vyčíslené na 20 milionů korun.

Škody předběžně odhadované na čtyři miliony korun napáchal na výrobní technologii požár, který v neděli večer vypukl ve firmě v Plazech nedaleko Mladé Boleslavi vyrábějící plastové doplňky pro automobily.
Ve výrobně autodoplňků napáchaly plameny čtyřmilionovou škodu