„Informaci o požáru stánku s rychlým občerstvením v Berouně přijalo Krajské operační a informační středisko středočeských hasičů v pondělí v časných ranních hodinách krátce před půl pátou,“ uvedl Ladislav Holomčík, mluvčí HZS Středočeského kraje. 


Velmi efektivním a profesionálním zásahem byl za deset minut od příjezdu první jednotky požár lokalizován. „V současné době nemůžeme vyloučit, že požár úmyslně někdo založil. Zjištění příčiny požáru je předmětem vyšetřování. Na prozkoumání požářiště byl nasazen i policejní pes se speciálním výcvikem,“ uvedla mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková. 

Před stoletou vodou je chráněna značná část Berouna, u několika domu to tak ale není. Jde zejména o pravý břeh Litavky a část levého břehu Berounky v lokalitě Zborovského nábřeží.Na pravém břehu řeky Litavky  žije a podniká Rudolf Mašek.
Proti povodni nejsou všichni lidé chráněni


Vzhledem k tomu, že objekt stavebně navazoval na další budovu, museli hasiči při zásahu provést důkladné odvětrání pomocí elektrického přetlakového ventilátoru, kterým jsou berounští hasiči nově vybaveni. Shodou okolností jde o dar od města Beroun.


Požár byl zlikvidován v půl šesté a obešel se bez zranění osob. Přímé škody vyčíslil vyšetřovatel na částku milion korun. „Stejné hodnoty byly zásahem uchráněny,“ upozornil Ladislav Holomčík. Hasiči se shodují s domněnkou policie, že požár pravděpodobně někdo úmyslně založil.

V Berouně mohou řidiči platit za parkování prostřednictvím platební karty a mobilního telefonu.
V Berouně řidiči platí parkovné mobilem


Podle vyjádření provozovatele Burgeru Tomáše Bezoušky na Facebooku šlo ale o zkrat elektřiny. "Dobrý den, poprosím všechny, co jakkoliv komentují vyhořelý burger za shovívavost, vše je v šetření Policie ČR a s největší pravděpodobností šlo o zkrat elektřiny," uvedl provozovatel Burgeru U Houmra.