Operační důstojník ve středu brzy ráno vyhlásil poplach profesionálním jednotkám z Berouna a Řevnic a dobrovolným jednotkám z Dobřichovic, Hlásné Třebaně, Karlštejna, Letů a Zadní Třebaně. Současně vyjel z příbramské stanice i vyšetřovatel příčin požárů. Poplachový stupeň byl zvýšen na druhý.

Při příjezdu hasičů už oheň zasáhl asi dvě třetiny domu. Hasiči v dýchací technice nasadili k likvidaci plamenů tři vodní proudy a za pomoci nastavovacího žebříku se dostali do horního patra budovy. Dvě osoby, kterým se podařilo dostat z domu vlastními silami, prohlédla posádka zdravotnické záchranné služby. Do nemocnice nakonec odvezla jednoho hasiče, který si při zásahu lehce poranil nohu.

Nový Pol Point v Kamýku nad Vltavou.
Pol Pointy se množí: místností s videospojením na policii je už patnáct

Krátce po páté hodině ranní se hasičům podařilo dostat oheň pod kontrolu a požár lokalizovali. Pak rozebrali konstrukci a vyhledali a dohašovali skrytá ohniska. V jedenáct hodin dopoledne hasiči celý objekt zkontrolovali pomocí termokamery a zásah ukončili.

Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího vyšetřování, ke kterému byl povolán také policejní kynolog se psem vycvičeným na vyhledávání akcelerantů hoření. Škoda, kterou požár způsobil, byla vyčíslena na jeden a půl milionu korun.