Deník.cz 31. 10. 2023 4 Čaj z této bylinky pročistí ledviny. A pomůže shodit až 5 kilo za pár dní V sílu bylin věřili už naši předci. A stejně tak věděli, že využívat petržel a petrželovou nať…
Olomoucký deník 1. 9. 2023 5 6 Samosběr ve Vojnicích o víkendu nebude. Znovuotevření se odsouvá Populární samosběr zeleniny ve Vojnicích, kvůli kterému minulý týden zkolabovala ve vsi a okolí…
Deník.cz 20. 8. 2023 14 Největší samosběr zeleniny na Hané je tady. Kdy to u Olomouce vypukne a za kolik Přiznivé ceny, čerstvá zelenina přímo z pole a kvalita dle vlastního výběru. Další ročník…
Olomoucký deník 19. 8. 2023 14 13 Největší samosběr zeleniny na Hané je tady. Kdy to u Olomouce vypukne a za kolik Přiznivé ceny, čerstvá zelenina přímo z pole a kvalita dle vlastního výběru. Další ročník…
Deník.cz 9. 6. 2023 6 Máte je na dosah. Tři prosté bylinky zatočí se špeky na břichu a pod zadkem Na prosté bylinky mohou vsadit ti, kteří se rozhodli zatočit s přebytečnými tuky v těle. Přece…
Deník.cz 27. 11. 2022 10 Máte ji doma? Léčitel Mikolášek ženu uzdravil díky jedné obyčejné zelenině Jestli se snažíte jíst zdravě a neutratit za nákupy majlant, vyplatí se pořizovat českou sezónní…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 26. 11. 2022 Oběd jako od šéfkuchaře. Příprava pečeného telecího krku vyžaduje trpělivost Na přípravu tohoto jídla budete potřebovat trochu více času i peněz. Uvidíte ale, že výsledek…
Pražský deník 27. 6. 2022 Tradiční pražské recepty zaslal čtenář Deníku Čtenář Deníku Jiří Vlk z Prahy se s námi podělil o tradiční pražské recepty.
Deník.cz 10. 5. 2022 8 Brrrr, bršlice? Polévka ze známého plevele je výborná a navíc léčí Kerhart, gerhard, kozí kopýtko. Otravný plevel s bílými dlouhými kořínky, se kterými svádí…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 27. 2. 2022 I ovesné vločky lze ale proměnit v gastronomické nebe Využití ovesných vloček v kuchyni je opravdu hodně široké. Fantazii se meze nekladou. A ve…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 9. 1. 2022 Recept na tradiční kuřecí vývar, zázrak na sychravé dny Zdlouhavá příprava tohoto pokrmu se vyplatí. Silný vývar s nudlemi se hodí nejen po…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 28. 11. 2021 7 Existují dobroty, na kterých si směle pochutnají i diabetici Možná je to s podivem, ale lidé s diabetem se nemusejí smiřovat s drastickými omezeními, či…
Deník.cz 16. 9. 2021 9 Rady zkušených: Tipy na uchování potravin mile překvapí Konečně můžete sklízet zasloužené plody svého pěstitelského umu a lopoty, která bývá s pěknými…
Jindřichohradecký deník 27. 8. 2021 24 Zelinář sklízí papriky, rajčata i lilek. Ztráty sčítá u cibule a petržele Zelinář Petr Mastný z Doňova na Jindřichohradecku má po okurkové sezoně. Nyní nabízí zákazníkům…
Deník.cz 21. 3. 2021 Míchaná remuláda z celeru, mrkve a petržele Jak si připravit zdravou studenou omáčku? Vyzkoušejte kombinaci kořenové zeleniny se zakysanou…
Deník.cz 16. 10. 2020 11 Strach z kompostu je zbytečný. Dobře založený nesmrdí, naopak voní Vyhýbáte se kompostu na zahradě proto, že máte zažitou představu nevábné zapáchající hromady?…
Deník.cz 19. 5. 2020 6 Objevte jedinečné recepty, po kterých vaše imunita zajásá Pro obranyschopnost vašeho organismu můžete na jaře udělat mnohé. A v kuchyni to začíná. Dopřejte…
Deník.cz 24. 6. 2019 5 Zánět močového měchýře lze zahnat bylinkami. Zázraky dokáže petržel i přeslička V době prázdnin a pobytu u vody může lehce dojít k problémům s močovým měchýřem. Stačí mokré…
Deník.cz 18. 5. 2019 7 Svatební hostina? Nejlepší je české menu, u kterého nikdo nezůstane hladový Kolik chodů má mít správná svatební hostina? Kdo určuje její pravidla? Může se podávat ryba?…
Deník.cz 15. 5. 2019 5 Zavodnění trápí stále více lidí. Vyzrát na něj lze přitom snadno, díky bylinám Zadržování vody v těle je stále častějším jevem. Souvisí s nedostatkem pohybu, civilizačními…
Pardubický deník 29. 12. 2018 Silvestr budou slavit i v autokempu Holice - S rokem se lze rozloučit také v baru Hlubák v autokempu Hluboký u Holic.
Havlíčkobrodský deník 29. 12. 2018 Plesy na Vysočině lákají na zajímavý program i hodnotné ceny v tombole Vysočina - Plesová sezona je v plném proudu, největší plesy na Vysočině se však teprve blíží.…
Chebský deník 28. 12. 2018 Chebští tanečníci uspěli i v Praze Cheb - Tanečníci ATK Standard Cheb se neztratili ani v Praze.
Deník.cz 28. 12. 2018 9 Tisíce lidí netuší, že mají žloutenku typu C. Nakazit se mohli v nemocnici /INFOGRAFIKA/ Slušný člověk ji nemůže dostat. Hepatitida typu C je přece choroba narkomanů,…
Českolipský deník 22. 12. 2018 7 FOTO: Malí pacienti v českolipské nemocnici dostali dárky Česká Lípa – Starostka České Lípy Jitka Volfová vyrazila tento týden na dětské oddělení…
Deník.cz 28. 10. 2018 6 Pochoutky ve sklenici. Připravte si s Deníkem nakládané speciality Prakticky každý Čech se někdy setkal s nakládaným hermelínem, houbami či paprikami. Už jste ale…
Deník.cz 11. 10. 2018 5 Petržel pěstovali už Řekové i Římané. Jaké je její nejčastější užití? Petržel je původem ze Středomoří, její plný latinský název je petroselinon, přičemž petra znamená…
Hodonínský deník 19. 3. 2017 Sázet na Josefa? Brambory chtějí teplejší půdu Jižní Morava – Jihomoravští zahrádkáři už mají v zemi většinou semínka mrkve, petržele či cibule.…
Moravskoslezský deník 4. 2. 2017 0 Druhý nezdar… Baník prohrál v Gliwicích Fotbalisté ostravského Baníku utrpěli v sobotu druhou porážku během probíhající zimní přípravy.…
Deník.cz 31. 1. 2017 Rande s fenyklem Mrkev a petržel, uskladněné ve vašem sklepě, už mají touto roční dobou nejlepší dny za sebou, pórek ani kapustu za syrova příliš nevyužijete a ostatní…
Deník.cz 17. 4. 2016 Bylinkové zahrádky jsou hitem, stačí pro ně balkon Příbram - Pažitka a petržel. Nejznámější bylinky, které se staly tradičním doplňkem české kuchyně…
Deník.cz 16. 4. 2016 Bylinkové zahrádky jsou hitem, stačí pro ně balkon Pažitka a petržel. Nejznámější bylinky, které se staly tradičním doplňkem české kuchyně, a o…
Příbramský deník 15. 4. 2016 Bylinkové zahrádky jsou hitem, stačí pro ně balkon Příbram - Pažitka a petržel. Nejznámější bylinky, které se staly tradičním doplňkem české kuchyně…
Deník.cz 7. 11. 2014 Listopad na zahradě: Uskladňujeme cibuli Na záhonech pěstujeme jen druhy zeleniny, které jsou odolné vůči nízkým teplotám. Jedná se o…
Ústecký deník 4. 11. 2014 Listopad na zahradě: Uskladňujeme cibuli Na záhonech pěstujeme jen druhy zeleniny, které jsou odolné vůči nízkým teplotám. Jedná se o…
Deník.cz 27. 10. 2014 Radíme zahrádkářům: Domácí pěstování petržele Období hojné na zeleninu končí a my se musíme smířit s tím, že čerstvou nahradí zelenina sušená,…
Litoměřický deník 24. 10. 2014 AKTUALIZOVÁNO Vývoz petržele blokuje embargo Travčice – Linky na zpracování ovoce a zeleniny ve společnosti Severofrukt Travčice se téměř nezastaví.
Deník.cz 24. 5. 2014 Proč pěstovat pastinák Pastinák je rostlina typická pro Evropu, o čemž svědčí skutečnost, že se s jeho planou formou můžeme setkat velmi často v přírodě, na okrajích cest a…
Deník.cz 19. 10. 2013 Uskladnění nejen mrkve Kořenová zelenina vydrží v zemi do listopadu, pak ji ale musíme uskladnit tak, aby nám co nejdéle vydržela. Skladovat můžeme mrkev, petržel, pastiňák i…
Deník.cz 7. 7. 2013 Petržel Marunka Marunka je nová odrůda naťové kadeřavé petržele typu Moskrause. Rostliny jsou nízké, hustě olistěné s polovzpřímenou středně zelenou a silně zkadeřenou…
Deník.cz 27. 3. 2012 1 Zelenina? Fuj, to jíst nebudu, míní tři čtvrtiny dětí Praha - Až 80 procent českých dětí do dvou let věku jí podle průzkumu málo zeleniny. Přes 70…
Olomoucký deník 7. 2. 2012 Škola vaření: je petržel afrodiziakum? Mrkev, petržel, celer. V syrovém stavu nás moc neosloví, zato polévky, omáčky nebo zeleninové…
Hodonínský deník 28. 6. 2011 Na zámku vysadí cibuli či petržel Milotice – Zámeckou zahradu v Miloticích čekají změny. Posune se zase o kousek blíž tomu, jak dříve vypadala. Obnovy se dočká část, která dříve sloužila…
Deník.cz 29. 3. 2011 Kozí sýr: zdravá a výtečná delikatesa Jako výtečná delikatesa a zdraví prospěšný přírodní produkt se stále víc prosazuje v české…
Deník.cz 4. 12. 2010 Tradiční i netradiční štědrovečerní vaření Složit slavnostní menu tak, aby chutě ladily a všichni byli spokojení, není snadné. Pro inspiraci…
Deník.cz 12. 12. 2009 115 Vánoční menu tradičně i netradičně Štědrý večer patří k nejkrásnějším v roce. V slavnostně vyzdobených bytech se rozzáří vánoční…
Deník.cz 24. 11. 2009 Vánoční menu tradičně i netradičně Rybí polévka, bramborový salát a obalovaný kapr – to je tradiční představa svátečního…