Odpovídá volební výsledek vaší kandidátky tomu, co jste si představovala před volbami?
Každý chce co největší počet zastupitelů a tím prosadit svůj program, i já jsem si pro naše sdružení přála víc zastupitelů. Ovšem nesmíme zapomínat, že Lidé pro Beroun oficiálně existují něco přes dva měsíce a díky chybějícímu člověku na kandidátce nám bylo ubráno 2,5 %. I s tímto trestem máme jednoho zastupitele, což považuji za úspěch.

Na co byste se chtěla v zastupitelstvu zaměřit?
Věcí, které bych chtěla změnit, je víc, například dnes se dělají dva zápisy ze zastupitelstva. Jeden, který není veřejný a druhý veřejně dostupný, ten je bohužel bez řádných informací. Chtěla bych, aby byl jen jeden zápis, který bude veřejně dostupný pro všechny občany Berouna. Občané mají právo na informace, ale vedení radnice občany za rovnocenné partnery nikdy nemělo.

Martin Veselý.
V Berouně se jedná o vedení města. Bude to dlouhé, říká lídr vítězů Veselý

Už vás oslovily nějaké strany, zvolené do berounského zastupitelstva, s nabídkou podílet se na sestavení koalice?
Žádná strana mě do této chvíle nekontaktovala s nabídkou podílet se na sestavení koalice. Jen jsem byla požádána o setkání, které se zatím neuskutečnilo.

Které strany jsou vám v Berouně nejblíž?
Jestliže budeme hovořit, která strana je nám nejblíž v Berouně, pak musím sdělit, že žádná. Jestliže budeme hovořit, který program je nám nejblíž v Berouně, pak mohu sdělit, že několik bodů máme podobných s několika stranami. Ale víc to v tuto chvíli nechci konkretizovat.

Chtěla byste se na vládě města podílet, nebo vidíte svou roli spíše v opozici?
Pokud chcete splnit své předvolební sliby, pak je potřeba se podílet na vládě města. Tudíž ano, jestliže najdeme společnou řeč, pak se rozhodně účasti v radě nebráníme. Pakliže budeme v opozici, tak jsem již několikrát řekla, že i opozice může udělat řadu věcí pro občany Berouna.