Pozvednout turistický ruch se nově snaží nabídkou příležitosti vyhrát víkendový pobyt. Kde? V hotelu Relax právě na Vrchbělé, obklopeném areálem s řadou atrakcí od minizoo před rozhlednu až po lanové centrum. Doplňuje tak další odměny slibované soutěžícím: sportovní pytel s logem kraje, čelovku, reflexní pásek, cykloláhev a blikačku na kolo. Zapojit se není složité a k účasti stačí podniknout to, co mnozí ve svém volném čase dělají i bez soutěže: vyrazit si na výlet po kraji, vyfotit se – a snímek vyvěsit na sociálních sítích. Klidně i celou fotogalerii. K účasti v soutěži je jen třeba stihnout to do konce května – zbývá tedy poslední víkend (kdy se na výlety vyráží asi nejčastěji) – a připojit hashtag #poSTRCKostru.

Ředitel středočeské policie Václav Kučera.
Středočeská policie letos přijala osmdesát nováčků. Loni přes dvě stovky

Mnozí uživatelé facebooku, twitteru i instagramu to už udělali v uplynulých týdnech – přičemž se ukazuje, že někteří z nich svou kostru postrkují po kraji za poznáváním středočeských krás pravidelně. Ať už vyrážejí individuálně, na rodinné výlety – nebo třeba s turistickým oddílem OKO jako malý poutník Marek, který poslal do elektronického světa fotopozdrav od Bubovických vodopádů.

Obrazových pozvánek k nahlédnutí do rozmanitých zákoutí, k výstupům na vrchy i k sestupům do údolí lze ale díky zmiňovanému hashtagu najít celou řadu. Však také soutěž už trvá po celý květen. Přičemž organizátoři slibují: žádná diskriminace. Do slosování o hlavní cenu, jíž je právě pobyt na Vrchbělé, budou zařazeni všichni fotografující výletníci, kteří si nezapomněli vzpomenout na doplnění klíčového slova #poSTRCKostru. Ať už se hned z kraje pochlubili prvomájovým potěšením, nebo se na cestu spojenou s lovením zážitků a snímků teprve chystají. A podobně jako u jiných soutěží i zde platí: víc příspěvků = vyšší šance vyhrát. „Stačí do 31. 5. postrčit kostru, dát nám o tom vědět – a mít trochu štěstí při losování!“ vybízí facebookový profil krajského úřadu.