Iveta OdvárkováZdroj: Deník / Miroslav JilemnickýIveta Odvárková
Nymburk, recepční

Letos jsem poprvé měla jet na chatu s kamarády, ale pronajímatel to zrušil. Takže budeme improvizovat. Pravděpodobně budeme doma nebo u kamarádů, nic velkého. Vidim to na komorní oslavu u videoher a filmů ve čtyřech lidech. A mam radost, že nebude ohňostroj.

Jiří KaprálekZdroj: Deník / Zdeněk KellnerJiří Kaprálek
Bukovany, státní zaměstnanec

Máme čtyři děti a už dlouhá léta jsme na Silvestra nikdy v hospodě nebyli. Tak nás ani nemrzí, že to letos nevyjde kvůli koronaviru. Běžně slavíme příchod nového roku na dvoře našeho stavení, kde si připijeme a popřejeme hodně štěstí a zdraví. Jsme vlastně venku, ale na svém, mimo veřejné prostranství, takže neporušujeme zákaz vycházení a opatření, která nám vláda stanovila. Petardy ani rachejtle nepouštíme, nemám to rád, protože máme kromě čtyř dětí také tři psy a dvě kočky.

Renata DrahovzalováZdroj: Deník / Michal BílekRenata Drahovzalová
Kolín, pracovnice Domu dětí a mládeže

Silvestr budeme trávit doma s pejskem, aby se nebál petard. Bydlíme na sídlišti, oželíme oslavy, pejsek je naše láska. Je ještě štěňátko, i když na to nevypadá, je vlastně skoro ještě psí miminko. Je to dobrman, něco přes rok starý.

Kristýna ŽákováZdroj: Kristýna ŽákováKristýna Žáková
Jizerní Vtelno, studentka VŠ

Oslava Silvestra bude letos velký problém. Protože vůbec ještě nevím co a jak vzhledem k současné situaci. Takže uvidíme, jak se vyvine epidemická situace a co řekne naše vláda. Ráda bych ale slavila s přítelem a pár kamarády v komornějším duchu. Byli bychom maximálně čtyři. Nic velkého. Měli bychom být maximálně čtyři a určitě nebudeme riskovat porušováním nařízení.

Jitka Krňanská, fotografka.Zdroj: Deník / Kateřina Nič HusárováJitka Krňanská
Slaný, fotografka

Slavit Silvestra a budeme tradičně doma. Nadělám chlebíčky, otevřeme si láhev vína a na půlnoc sekt. Budeme asi koukat na televizi. Když se nám to nebude zamlouvat, pustíme se s přítelem horor, to máme moc rádi a nebo nějakou lehkou erotiku. Podle nálady. V půlnoci si půjdeme připít se sousedy. Na Nový rok bychom se rádi alespoň zpovzdálí podívali na ohňostroj, který budou pořádat ve Smečně. Zůstaneme sedět v autě, abychom neporušili nějaké nařízení.

Larisa Šejnová.Zdroj: Deník / Josef RodLarisa Šejnová
asistentka pedagoga, Hořesedly

Silvestra oslavíme doma u televize. Covid mám za sebou a nejsem z něj nějak vystresovaná, ale vzhledem k tomu, že se nesmí mezi sebou lidé scházet, zapaříme si sami.

Herečka Denisa PfauserováZdroj: Deník / Pavel KopeckýDenisa Pfauserová
herečka Divadlo Na Jezerce, Praha

Hrozně se mi líbí scéna z filmu Sex ve městě, kdy Samantha tráví Silvestra jen se svým přítelem a skleničkou šampaňského. Mám ale ráda společnost, takže na tento scénář trávení Silvestra nikdy řada nepřišla. Tak třeba se mi to splní letos.

Zpěvačka Marta Jandová.Zdroj: DENÍK/Dimír ŠťastnýMarta Jandová
zpěvačka, Praha

Silvestr oslavíme jako každý rok doma s našimi přáteli a budeme spolu hrát hry, protože máme Marušku a pejsky, takže bychom nechtěli nikam, kde budou petardy.

Vít Šnajdr.Zdroj: Deník / Hana KratochvílováVít Šnajdr
Kutná Hora, místostarosta
Na to je jednoduchá odpověď: Doma s rodinou u dobrého jídla a pití.

Lucie Vacková, HýskovZdroj: Deník / RedakceLucie Vacková
Hýskov, administrativní pracovnice
Myslím, že oslavit Silvestra doma není žádná katastrofa. Jeden rok se to dá jednoduše vydržet. Zároveň nerozumím tomu, že se někteří letos nedokážou uskromnit a dodržovat tak vládní nařízení.